Witam, od wczoraj jestem posiadaczem laptopa MSI GE70. Niestety był on bez systemu operacyjnego jak i jakichkolwiek sterowników. Zainstalowałem win7 ultimate x64, jednak brak sterowników uniemożliwia mi zrobienie czegokolwiek… Dodatkowo nie mogę znaleźć nazwy mojej karty sieciowej, gdyż w menadżerze urządzeń wykryty jest tylko procesor, dodatkowo mam 7 znaków zapytania, lecz bez połączenia z internetem nie jestem w stanie ich pobrać.
Głównie chodzi mi o sterowniki do karty sieciowej, aby móc w pełni korzystać z wifi. W jaki sposób je pobrać i skąd żeby mieć pewność, że są kompatybilne? Czy jest taka opcja, że po wstukaniu nazwy modelu na stronie producenta będę miał listę sterowników które należy zainstalować?
Normalnie oddałbym komputer w ręce fachowca aby nic nie zepsuć i mieć wszystko zrobione na tip top, lecz jestem skazany na siebie i mam nadzieję że na czyjąś drobną pomoc :).
Komputera do serwisu oddać nie mogę, ze względu na to iż niedługo wyjeżdżam za granicę na dość długi okres i po prostu nie mam kiedy tego zrobić.
Model NO: MS-1757
MODEL: GE70 2OE-045xpl