MU Online nie szokuje grafiką jak na dzisiejsze czasy, ale za to ma nieduże wymagania sprzętowe. Czy da się uruchomić na Viście, to nie wiem - musiałbyś popytać na forum MU.
Gra jest fajna z tego względu, że gra w nią bardzo dużo ludzi (mówię o serwerze globalnym) - można poznać na prawdę ciekawe osoby.
Prywatne serwery owszem, sę fajne, ale nie wszystkie. Jeśli jest na jakimś ustawiony szybki awans w poziomach (zwiększony przyrost doświadczenia za zabijanie potworów) to odradzam grę na nim - gra się tym szybciej znudzi. Dodatkowo prywatny serwer powinien też mieć jak największą społeczność, bo bez tego gra dużo traci.
Przyznam szczerze, że ja akurat wolę global z racji ilości graczy. Nawet pomimo tego, że jest tłok, złodzieje, itp. Jak dla mnie, gra jest dzięki temu ciekawsza, bo trzeba uważać z kim się zadaje. W końcu to tylko gra i część ludzi woli się trudnić złodziejstwem i machlojkami. :cfaniak:
Pewne sposoby “wykorzystywania okazji” są dopuszczalne, ale za wiele z nich moża zostać ukaranym przez game master’ów albo administratorów.
Żeby się dowiedzieć, co jest dopuszczalne, a co nie jest, trzeba… zagrać