Mulący komputer , otwieranie się x2 folderu Moje dokumenty


(Mateusz Novak) #1

A więc tak : wiem że jest wiele tego typu tematów , jednakże żaden mi nie pomógł ( albo nie dałem rady bo jestem zielony :? :? :?

Moje problemy to :

  • mulący komputer

  • właczanie się folderu Moje dokumenty x2

  • brak mozliwosci zalogowania pomimo jednego konta ( nigdy wczesniej tak nie miałem) - problem polega na tym ze przy właczeniu komputera mam do wyboru tylko jeden profil . gdy na niego sie loguje po ok 5 sekundach od nacisniecia samo mnie wylogowywuje przez co nie moge dostac się do systemu .

  • zawiechy pracy komputera podczas uzytkowania

Z góry dziekuje za otrzymaną pomoc i prosze o dosyć szczegółową pomoc przy tym problemie

Na komputerze posiadam instalatory programów : OTL oraz combofix


(Leon$) #2

spróbuj dostać się do systemu w trybie awaryjnym

OTL przeskanuj daj log OTL.txt oraz Extras.txt.

:slight_smile:


(Mateusz Novak) #3

A więć tak : nie udało mi się wejść do tamtego systemu nawet w trybie awaryjnym - dalej wystepuje błędne kolo . Jednak mam na tym kompie jeszcze stary windows zainstalowany ktory ma ten sam problem lecz na niego mozna wejsc . NIe wiem czy to pomoze ale zrobilem log w tym starym systemie [-o<

OTL : http://wklej.org/id/389350/

extras : http://wklej.org/id/389353/


(kosti1) #4

40 LINIJKA OTL G:\WINDOWS\system\svchost.exe

a powinno być G:\WINDOWS\system32\svchost.exe więc o co ty chodzi??


(Mateusz Novak) #5

Czyli co musze dokładnie zrobić ?


(deFco247) #6

Zastosuj w trybie awaryjnym Combofix zgodnie z tymi instrukcjami: http://www.bleepingcomputer.com/combofi ... a-combofix

Pokaż powstały raport.


(Mateusz Novak) #7

a więc tak : nie udało mi się wejść do nowego systemu , więc loga zrobiłem ze starego . Przyczyną nie otwierania mi sie nowego systemu pewnie jest moja nieudolność ponieważ na jakimś forum czytałem , ze przy tym samym problemie nalezy wejsc w :

uruchom->regedit->HKEY_lOCAL MACHINE-> SOFTWARE -> i dalej nie pamietam lecz kazali tam coś zmienić w pod folderze windows , dokładnie lokacje tam ustawić . Ustawiłem F:WINDOWS\ . Co na to można poradzić i czy w ogóle jest możliwość naprawy tego ? (format nie wchodzi w gre )

Wracając do loga z ComboFix'a :

http://wklej.org/id/389667/


(deFco247) #8

Otwórz Notatnik i wklej do niego:

Plik zapisz pod nazwą CFScript , najlepiej w tym samym folderze co Combofix.exe

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę Combofix.exe

Powinno się rozpocząć usuwanie.

_ Potem dajesz log z usuwania Combofix. _


(Mateusz Novak) #9

ok zrobiłem wszystko wg. polecań , zamieszczam loga

http://wklej.org/id/390229/