Mulący komputer


(Damianiewa) #1

Witam,

mam problem mianowicie komputer strasznie mi muli po włączeniu, dodam że dwa dni temu reinstalowałem system Windows Xp.

Umieszczam logi:

OTL:

http://wklej.eu/index.php?id=6c18edbfaf

HijackThis:

http://wklej.eu/index.php?id=362628e630

Jak wygląda sprawa w tych logach?

Dziękuję i oczekuję na szybką odpowiedź.


(deFco247) #2

Nie wklejaj logów na wklej.eu, gdyż ta strona utrudnia przeglądanie tekstu.

Używaj wklej.org, wklej.to lub nopaste.pl

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania oraz nowy log robiony opcją Run Scan.


(Damianiewa) #3

log z usuwania:

http://wklej.to/65Uq

nowy log:

http://wklej.to/ElEy


(deFco247) #4

Akurat podłączyłeś zainfekowane pendrive:

Zastosuj Flash Disinfector.

W OTL kliknij CleanUp.

Jeśli korzystasz z Przywracania Systemu, to wyłącz i włącz je na wszystkich dyskach. Instrukcja XP.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport po usuwaniu.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).

No i zaktualizuj system do stanu Service Pack 3.


(Damianiewa) #5

Przywracanie systemu mam wyłączyć po wszystkich zabiegach?;>

Skan Malwarebytes' Anti-Malware wykonany.

Raport po usuwaniu:

http://wklej.to/7rCr

wszystko?


(deFco247) #6

Na samym początku.

Znalezione w Malwarebytes' obiekty usuń.


(Damianiewa) #7

Usunięte.

Rozumiem że to wszystko?

Jakby zauważył jakieś niejasności to napiszę.

Dziękuję bardzo za pomoc!