Mulący laptop, wysokie użycie procesora


(Lukas289) #1

Witam. Mam problem. Od paru dni laptop strasznie wolno mi chodzi, użycie procesora wacha się między 80-100% (bardzo długo włącza się przeglądarka, nie wspominając o ciągłych zawieszeniach różnych aplikacji m.in. gg, explorer itp.). Wklejam loga z HijackThis: http://www.wklej.org/id/214236/

Z góry dzięki za pomoc!


(Baster 22) #2

Daj loga z programu OTL

W Otl przestawiamy processes i modules na all


(Lukas289) #3

Log z OTL http://www.wklej.org/id/214309/

http://www.wklej.org/id/214311/


(Baster 22) #4
:Processes

Explorer.exe


:OTL

O33 - MountPoints2\{69573d03-f151-11dd-931d-f237df641a45}\Shell\AutoRun\command - "" = G:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\isee.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{69573d03-f151-11dd-931d-f237df641a45}\Shell\open\command - "" = G:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\isee.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{8736b677-c603-11de-9282-93d77ee572b9}\Shell\AutoRun\command - "" = H:\SJAJ\sunce.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{8736b677-c603-11de-9282-93d77ee572b9}\Shell\explore\command - "" = H:\SJAJ\sunce.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{8736b677-c603-11de-9282-93d77ee572b9}\Shell\open\command - "" = H:\SJAJ\sunce.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{96763d2a-5296-11de-92e5-83c0c78a6b1d}\Shell\AutoRun\command - "" = H:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\isee.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{96763d2a-5296-11de-92e5-83c0c78a6b1d}\Shell\open\command - "" = H:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\isee.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{c580d9aa-3e48-11de-8cfd-94cce85af528}\Shell\AutoRun\command - "" = gpcdt.cmd

O33 - MountPoints2\{c580d9aa-3e48-11de-8cfd-94cce85af528}\Shell\open\Command - "" = gpcdt.cmd

O33 - MountPoints2\{cef2a108-8821-11dd-abb1-002186649f76}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{cef2a108-8821-11dd-abb1-002186649f76}\Shell\AutoRun\command - "" = F:\autorun.exe -- File not found

O33 - MountPoints2\{fcddafd1-5340-11de-aa67-ef26f66a1e3e}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2\{fcddafd1-5340-11de-aa67-ef26f66a1e3e}\Shell\AutoRun\command - "" = F:\autorun.exe -- File not found


:Commands

[emptytemp]

[Start Explorer]

[reboot]

Wklejamy do otl i dajemy run fix

Log z usuwania daj na forum

Zrób pełny skan malwarebytes antimalware jeśli cos znjadzie usuń


(Lukas289) #5

Po usunięciu: http://www.wklej.org/id/214585/

Skan był czysty. Komp chodzi lepiej ale jeszcze nie jest idealnie.

Dzieki za pomoc i byłbym wdzięczny za dalsze wskazówki :slight_smile:


(Baster 22) #6

Zapomniałem dodać daj nowy log z OTL

Uzyj narzedzia flash desinfector(jesli masz pamiec niech bedzie podpieta w tym czasie)

Zrob pelny skan malwarebyes antimalware jak cos znajdzie usun