Mulenie po formacie + Log


(Halbane) #1

mam problem okropny. komp jest taki:

intel celeron 2.66

512 ram

radeon 9600 128mb

mam problem z instalacja gier i z odpaleniem niektorych, a ostatnio to mu wogole odbilo.

zrobilem mu format. zainstalowalem avasta, potem sp1, powyłaczalem niepotrzebne usługi,

poblokowalem porty i takie tam. windows update nie robilem bo myslalem ze to przez jakas

łatke mi takie cyrki robi z tymi grami. no i po tym formacie mi cos muli, a na dodatek to mi

nie chce z pyty dvd skopiowac niektorych rzeczy. wyskakuje czas 28h i stoi. nie wiem co jest.

prosze o pomoc.


(Asterisk) #2

Proszę na przyszłość zadbać o prawidłową

formę i konkretny tytuł swejego tematu

Teraz poprawiłem


(Joan Sunshine) #3

W HJT zaznaczasz wpisy i klikasz na dole "Fix checked" :

Ponieważ pisałeś tu: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=115060 że komp się restartuje, zdejmij reset na rzecz BSOD w Panelu sterowania > System > Zaawansowane > Uruchamianie i odzyskiwanie > odptaszyć Automatycznie uruchom ponownie.

Przepisz kod błędu, który się pokaże.

Sprawdź błędy w podglądzie zdarzeń:

Start => Panel Sterowania => Narzędzia Administracyjne => Podgląd zdarzeń

Jeśli będą jakieś na czerwono, to wklej szczegóły.

Zainstaluj SP2. :slight_smile:


(Halbane) #4

bledow to jest tam sporo, ale powtarzaja sie oto bledy z systemu:

Złączono Posta : 07.12.2006 (Czw) 11:21

wpisy usunalem. za co one byly odpowiedzialne? co one robily?


(Bbieniol) #5

Te wpisy są od Alexy - zbędnik :slight_smile:

Sprawdź RAM programem -> Memtest86

Sprawdź temperatury programem -> EVEREST Home Edition


(Halbane) #6

Zainstalowałem SP2.

System chodzi w miarę dobrze, tylko coś mi teraz net muli. Mam neo 1Mb. Ostatnio chodził jak burza, a teraz to się stronki wolno otwierają a niektóre wcale.


(Bbieniol) #7

Wrzuć jeszcze log z Silent Runners

Przeczyść rejestr (polecam do tego jv16 PowerTools), zrób defragmentację, oraz przejrzyj: Optymalizacja XP

Wejdź: Start -> uruchom -> msconfig i w zakładce uruchamianie odznacz (według Ciebie) niepotrzebne przy autostarcie programy :slight_smile:


(Halbane) #8

niepotrzebne programy w autostarcie wylaczylem na poczatku.

uruchamia sie tylko avast, deamon i neostrada (taskbar) co widac w zalaczony cytacie. tam jest luzik.

rejestr czyscil: reg cleaner i easy cleaner

sprawdze i ten programik.


(Bbieniol) #9

Log jest czysty :slight_smile:


(Halbane) #10

wielkie dzieki za pomoc.

pozdro.

Złączono Posta : 08.12.2006 (Pią) 12:30

jeszcze jedna sprawa mi spokoju nie daje. mianowicie:

czy rzeczywista czestotliwosc w tych przypadkach oznacza ze jest ona max dla tego sprzetu, czy mozna to jakos podkrecic do efektywnej na danym sprzecie? czy efektywna to znaczy ile moze max obsluzyc?

o co tu chodzi?

Złączono Posta : 14.12.2006 (Czw) 21:33

nie moge sobie dac rady z kompem. po pierwsze net mi muli, a po drugie dioda od dysku ciagle sie pali. stronki otwieraj sie wolno, a mam neo 1Mb/s. na "speed test" jest srednio 650. nie wiem czy to normalne i prosze o porade i ponowne sprawdzenie loga.