Nagłe restarty


(Boner3773) #1

Witam od dłuższego czasu mam restarty kompa :confused:

oddawałem do servisu... i powiedzieli że wszystko sprane... czasem restart zdaza się raz na tydzień a czasem nawet po 5 razy na dzien;/

nie wiem czym jest to spowodowane.. wydaje mi się że to może być uszkodzona płyta główna ponieważ przy podłączniu pod usb (pod 2 z 6 bo 2 coś nawalają..) restart kompa :confused:

jednak czasem jak sobie po prostu siedze na kompie sa restarty kompa... przed chwilą taki zaliczyłem i na szybko zrobiłem foty komem błedu...

pisało:

*** STOP:0X0000008E (...)

*** klif.sys-(...)

oto screeny:

aqvfhtw4uh9vy2j8m.jpg

5nqnxy7a8kzuczt5m.jpg

8atnuh74f7gq7ngim.jpg

3zl7nofaxwovih57m.jpg

co może być tego przyczyną?

bo system na pewno nie... bo świeżo po formacie zdążył się włączyć Windows XP (jak nic nie było jeszce zainstalowane NIC) -reset :frowning: i ten sam błąd :frowning:


(Kosior6) #2

U mnie cos podobnego powodowała pamięc RAM. Spróbuj na innych pamieciach :slight_smile:


(Gutek) #3

Masz Kaspersk-ego? Jak tak to To konflikt sterownków i musisz zmienić antywirusa albo zobacz http://www.kaspersky.pl/about.html?s=ne ... newsid=820


(Boner3773) #4

no ok...ale powiedz mi dlaczego niby zaraz po formacie...

jak NIC NIEBYŁO WGRANE tylko czysty windows...

komp sie nagle zresetował? :expressionless:


(Gutek) #5

no to w takim układzie Spróbuj podmienić kość RAM

Jeszcze jedna mozliwość - http://www.symantec.com/avcenter/venc/d ... oor.b.html czyli http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... topic=6745 Wersje Backdoor.Haxdoor wersja B


(Boner3773) #6

dobra, jakoś spróbuje :expressionless: a to nie jest od uszkodzonej płyty głównej? ;s

te usb mnie troche martwi ;s


(Adrian Dannus) #7

Akurat watpię,żeby to było uszkodzenie płyty głównej,bo miałem podobne problemy,których sie niedawno pozbyłem,owszem poprzemieniaj kosci ram,ale u mnie takie problemy występowały jak mi się grzał procek lub zasilacz,więc jesli kreciles procka to daj mu lepsze chlodzenie albo przeczyść zasilaczyk ;]


(Boner3773) #8

@up.

chłodzenie jest ok, zakurzony tez nie jest bo ost. czyściłem

a, co do ramu to pewien nie jstem. ;s


(Kosior6) #9

USB Hmmm... Moze masz cos od nich wyłaczone w BIOSie i to powoduje problem...poszukaj... w biosie :slight_smile:


(Sam Fisher) #10

albo przywróć ustawienia domyślne w biosie :slight_smile: