Nagrywarka DVD LITE- ON SOHW 1653s

niedawno kupilem sobie nagrywarke DVD LITE- ON SOHW 1653s i mam problem z nagrywaniem plyt DVD firmy esperanza DVD-R +R nagrywa dobrze ale nietylko mam problem z seperanza niektorych płyt -R tez niechce nagrywac i niepomaga ze zainstalowalem nowego firmwera ze strony producenta :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: powiedzcie co mam zrobic :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:

W takich wypadkach pomaga tylko nowe firmeware,ale skoro nawet to nic nie dało, to raczej nic nie poradzisz.

Jak nie chce nagrywać na płytce to jaki komunikat wyświetla??

cos w stylu nieprawidłowy dysk :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Hmmm…Esperanze w sumie powinno bez problemu wypalać :? Może zareklamuj nagrywarke , zobaczysz co Ci powiedzą :?

http://www.cdrinfo.pl poszukaj nowego biosu - firmware.

Na stronie producenta jest zawsze najnowszy.

witam;

ja rowniez mialem taki problem jak dary.zary

Pomogl nowy firmware CS0G. Ale teraz nagrywa wszystkie plyty, ale ma problem z odczytaniem danych z niekorych nosnikow nagranych wczesniej. Naped czyta taka plyte dvd, cos w nim “puka”, ale w rezultacie i tak jest: “brak nosnika”.

Wie ktos moze co zrobic?

Może downgrade do trochę starszej wersji biosu. Daj posta na http://forum.cdrinfo.pl tam jest dużo speców od tego.

Ok, sprobuje dac tam posta.

dzieki

layoo

tez mam taki problem.napęd czyta DVD lecz nie czyta CD. tak samo nagrywa DVD a nie nagrywa CD.

a pozatym jest włoze CD to coś w nim puka trzeszczy …

LAYOO jak znajdziesz rozwiązanie problwemu to odp. na sowa_17@poczta.onet.pl

sowa_17

Pytałem na http://forum.cdrinfo.pl jak radzil boczi, ale mi nie odpowiedzieli jeszcze. Dzis zdzwonilem do servisu, i pan powiedzial, ze mieli juz taki przypadek i zeby ja podeslac, wymienia na nowa. ;]

Na podsumowanie tej dyskusji wniosek nasuwa się tylko jeden:

Nie ma to jak Lite-On :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Nie na na darmo mówią, że firma ta straszanie spadła na psy, tyle co ich uratowało to wymiana nagrywarki na nową, ale w sumie to żadnej łaski nie robią :smiley:

ja powiem tyle ze u mnie wystarczylo zainstalkowac nowego firmwera i po sprawie :smiley:

Nie chce Ci nagrywać na tych płytach i już pewnie nie będzie nagrywać. Polecam każdemu nagrywać na płytach MSONIC lub VAKOSS, lub ewentualnie TDK, na tych zawsze działa.

Sorki ze tak ni z gruszki ni z pietruszki :slight_smile: Ale nie chciałem zakładać nowego Topica. Moje pytanie brzmi: Czy opłaca kupić się własnie tą nagryware Lite-On SOHW-1653S, pytam ponieważ zamieżam kupic DVDRW. Jesli sądzicie że nie to prosze jakąś alternatywe (dokładny model) Dzięki weilkie za odp

Lepiej kupić nowszy model:

:arrow: LiteOn DVD R/RW +/- SOHW1673S OEM

ja mam ta nagrywarke i powiem ze za ta cene mozna smialo brac , ale jak masz wiecej kasy to kup cos nowszego bo nowsze moze byc lepsze ale niezawsze :roll:

Również gorrąco ją polecam :smiley: Jak masz troszkę więcej $$ to najlepiej będzie ksorzystać z propozycji Strumienianina :slight_smile:

Co to mojej “SOHW 1653S” zauwazylem, ze nie czyta tylko plyte DVD+R, i tych samych nie nagrywa. Program Nero InfoTool przy DVD+R rowniez pokazuje, ze ich nie czyta. Pierwotnie nagrywarka je czytala, dopiero po zmianie firmware na nowszy (zassany z oficjalnej stony) przestala czytac. Co zrobic ?;>

Wrócić do poprzedniego firmware? :?