z tych co używałem najlepiej spisywał się DC++ i jego bym obstawił wsród najleszego programu p2p. kazza z emulem (przy wysokim id) pobierała z podobną szybkością. natomiast co do sieci torrent. to raz trafiłem na dobry upoload i miałem prędkosć zawahąjąc się między 1.5 mb a 900 kb/s. porównując do dc ++ to prędkośc kilka krotnie miałem powyżej 10 mb/s
masz bardzo dobre łącze - pozazdrościć
kto ja :? ja mam łącze do 256 kb trzeba trafić na dobry upload i to wszystko
jak możliwe żeby prędkośc pobierania na łaczu 256 kb mogła mieć 10 mb/s :o
w sieci lokalnej jest to możliwe.
eDonkey i Bear Share są według mnie najlepsze. Ten drugi podczas instalacji dużo syfu się pcha, ale jak się usunie to program wymiata
-
eMule
-
DC++
-
SoulSleek.
bearshare i tak wymiata KOcham go poporstu!
Złączono Posta : 18.07.2005 (Pon) 19:22
co usuwasz po instalacji bearshare??
Powiem krótko. Emule
Sam DC++ jest dosc klopotliwy - trudno osiagnac dobre transfery, bo trudno znalezc kogos z szybkim uploadem. Najlepiej zaopatrzyc sie w “nielegalnego” klienta DC, ktory moze ciagnac od kilku osob na raz (zdarzalo mi sie od kilkudziesieciu na raz, kilkaset kB/s) - wtedy gwarantuje, ze cale lacze bedzie wykorzystane (jezeli jest wystarczajaco duzo zrodel).
Wtedy wszystkie Kazy i inne badziewia wysiadaja - wiem co mowie: nigdzie nie da sie znalezc tyle danych co na DC.
A ponizej ciekawostka: jak mozna sciagac z DC++ (zwyklego - i nie w LAN-ie tylko z zewnetrznego huba):
http://www.superplayer.prv.pl/screen.jpg
(nie wiem czemu wstawienie obrazu nie dziala :|)
Mało ja z 500 ściągałem
Po za tym w DC++ chodzi także o dobre skonfigurowanie.
Złączono Posta : 29.08.2005 (Pon) 21:43
A te nielegale, to często huby nie przepuszczają …
Ja uzywam eDonkey2000
kiedys uzywalem kazy imeshaa ale
muliły kompa (szczegolnie kazaa)
Emule za wolno sciaga nie wiem dlaczego ale sie tak wlecze ze szkoda mowic
eDonkey THE BEST
ja używam eMule 0.46c MorphXT v7.6… nigdy mnie nie zawiódł
Bit Comet SUXX… Bit lord lepszy…Prawie to samo a nie ma banów tak jak bit comet`ka
Ja ciągne z torrentów przez BL a do LAN-u to DC.
u mnie jak ściągam to ani razu nie miałem uszkodzonego pliku i jakiegoś co ma być inny, a ściągnąłem już tym programem 7 giga i żadnych spywarów z niego nie nałapałem!
S_e_B_a Tez korzystam z Bit Lord’a ^^ Szybciej mi sciaga od Bit Comenta o jakies 2-3kb/s :mrgreen:
bearshare, ares, Open p2m
Jaką wersję Bitlorda polecacie?
BitComet i BearShare :lol:
Chciałem zamienić Shareaze ale nie mogłem sobie z NATem poradzić
BearShare i Emule… nie wiem czemu, ale ten 1 ostatnio sam mi sie wyłącza podczas ściagania ale ogolnie oba dobre