Jestem ciekaw… do Ilu moje A Daty by poleciały.
moje lecą na 1100mhz przy timmingach 5 5 5 18 21 2T
Jaki Voltarz ? Stabilnie ? Przy DDR 800 Czy 667 ?
A co to za róznica? To dzilenik względem procka. Nic nie wprowadza do stabilności.prędkości opórcz zmiany prędkości…
Czysta ciekawość.
to jest uzyskane przy dzielniku 800 :lol: co za overclocker :twisted:
napięcie 2,2V
WSZtm Jakie masz kostki na swoich pamięciach?
MIQVD1A16 -> Microns
ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons
ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä.
Ja mam te ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons
Nie będe ściągał radiatorów
;] na radiatorach jest napisane ;]
Faktycznie.
Mam ADQVD1A16
Nierozumiem tej ciekawości. Moje na 800 (dzielnik 5) chulały 1150 i na 667 (dielnik 6) na 1150. Ale to różnicy nie ma
Dziś było jeszcze jedno podejście… Niestety… sypie mnie bluescreenami IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL … przy napięciu 1.55V i 2.4V dla pamięci ;/
Zmiana timingów na 5-5-5-15 ( od 2.2V do 2.4V ) Nic nie dały. Wydaje mi się że to 3100 to maxymalny koniec procka.
Przy takich ustawieniach… nie miałem co marzyć…o postawieniu windy na nogi. Jedyne co postawiłem to przepiękny bluescreen …
A jak nie widzę bluescreena to usłyszę… pikanie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik,piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik,piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik i tak wkółko …
McDracullo nie powalczymy
A u mnie nadal ten sam problem, raz się włączy z daną prędkością a potem 1.94 GHz Nie wiem w czym jest problem… strasznie mnie to denerwuje.
Ja dziś też pokręciłem. Zaledwie 2s uciołęm… A jutro memorki wysyłam w świat… Myślę teraz nad zakupem Corsair XSM2 na Fatbodach.
dziś pod wpływem tego tematu też postanowiłem pocisnąć mojego celofana tylko pamięć musiałem zmienić z 2x 512 goodram na moją starą dobrą 256 goodram (lepsze timingi mogę ustawić) i taki wynik
XMS2 **** ,
Nie wiem… Ale już chyba nic więcej nie wycisnę… Graty dla Ciebie za 3.3 na 3.8
Które dokładnie masz na myśli ??
http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=2797
Nie będę miał tych ramów co ty teraz masz bo kolega powiedział że ich nie da za żadne skarby
Drobna literówka.
XMS2 ze stanów sprowadzane by były żeby były na fatbodach.
McDracullo ,
Co jeszcze powinienem spróbować ?
Na jakich ustawieniach łoimy tego Brisbane ;F
Większe napięci na proca i NB
Jak już nie chce iść to wall na amen
no można by wrzucić jeszcze pod WC + DI, albo jakiegoś singielka w okolichach 0 stopni. Może puści jeszcze z 10-15MHz na HTT
Wymienić procka i memorki
1.65V
Sprawdź max HTT tego procka.