Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Jestem ciekaw… do Ilu moje A Daty by poleciały.

moje lecą na 1100mhz przy timmingach 5 5 5 18 21 2T

Jaki Voltarz ? Stabilnie ? Przy DDR 800 Czy 667 ?

A co to za róznica? To dzilenik względem procka. Nic nie wprowadza do stabilności.prędkości opórcz zmiany prędkości…

Czysta ciekawość.

to jest uzyskane przy dzielniku 800 :lol: co za overclocker :twisted:

napięcie 2,2V

WSZtm Jakie masz kostki na swoich pamięciach?

MIQVD1A16 -> Microns

ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons

ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä.

Ja mam te ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons

Nie będe ściągał radiatorów :stuck_out_tongue:

;] na radiatorach jest napisane ;]

Faktycznie.

Mam ADQVD1A16

Nierozumiem tej ciekawości. Moje na 800 (dzielnik 5) chulały 1150 i na 667 (dielnik 6) na 1150. Ale to różnicy nie ma :stuck_out_tongue:

Dziś było jeszcze jedno podejście… Niestety… sypie mnie bluescreenami IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL … przy napięciu 1.55V i 2.4V dla pamięci ;/

Zmiana timingów na 5-5-5-15 ( od 2.2V do 2.4V ) Nic nie dały. Wydaje mi się że to 3100 to maxymalny koniec procka.

min_dsc000730917.jpg

Przy takich ustawieniach… nie miałem co marzyć…o postawieniu windy na nogi. Jedyne co postawiłem to przepiękny bluescreen …

A jak nie widzę bluescreena to usłyszę… pikanie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik,piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik,piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik i tak wkółko …

McDracullo nie powalczymy :frowning:

A u mnie nadal ten sam problem, raz się włączy z daną prędkością a potem 1.94 GHz :confused: Nie wiem w czym jest problem… strasznie mnie to denerwuje.

Ja dziś też pokręciłem. Zaledwie 2s uciołęm… A jutro memorki wysyłam w świat… :frowning: Myślę teraz nad zakupem Corsair XSM2 na Fatbodach.

dziś pod wpływem tego tematu też postanowiłem pocisnąć mojego celofana :slight_smile: tylko pamięć musiałem zmienić z 2x 512 goodram na moją starą dobrą 256 goodram (lepsze timingi mogę ustawić) i taki wynik

beztytuu2rk1.th.jpg

XMS2 **** ,

Nie wiem… Ale już chyba nic więcej nie wycisnę… Graty dla Ciebie za 3.3 na 3.8

Które dokładnie masz na myśli ??

http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=2797

Nie będę miał tych ramów co ty teraz masz bo kolega powiedział że ich nie da za żadne skarby :frowning:

Drobna literówka. :stuck_out_tongue:

XMS2 ze stanów sprowadzane by były żeby były na fatbodach.

McDracullo ,

Co jeszcze powinienem spróbować ?

Na jakich ustawieniach łoimy tego Brisbane ;F

Większe napięci na proca i NB

Jak już nie chce iść to wall na amen

no można by wrzucić jeszcze pod WC + DI, albo jakiegoś singielka w okolichach 0 stopni. Może puści jeszcze z 10-15MHz na HTT :smiley:

Wymienić procka i memorki :smiley:

1.65V :smiley:

Sprawdź max HTT tego procka.