Najszybsze procki na forum [SuperPI] III edycja!

Jakiś mały jeden tłik i na tych parametrach jest 8 z przodu.

Teraz nie chce mi się już bawić bo rano muszę wstać :stuck_out_tongue:

( A gdzie tu jeszcze zabawa HTT, pamiątkami… )

mlbeztytulu14.jpg

Jestem zadowolony :slight_smile:

Nie wiem co to za memki, ale 4GB… rewelacji nie będzie (z drugiej jednak strony ja przyzwyczajony jestem do moich goodramów i każde wyniki słabsze od tego co ja na nich osiągnąłem są dla mnie słabe :stuck_out_tongue: Po prostu się za bardzo do nich chyba przyzwyczaiłem).

Nie no gdybym się bawił to max 2x1 bądź 1x1 (1x1 :E )

Podeslij mi iso lepiej stłickowanego OS’a a nie ,

i tak się nudzisz :stuck_out_tongue:

Najlepszy OS to ten nietłikowany nLitem. Instalujesz czystą, oryginalną XP Prof. SP2. Następnie robisz drobne zmiany i lecisz z PI :slight_smile:

Witac po przerwie…

Cóż , sprzedałem całego pieca takiego jak w podpisie za 1400 PLN…

chlip.gif

To co nie zszedłeś na 8 z przodu? :frowning:

Co teraz za sprzęt kupujesz?

Teraz ?

Mam laptopa bez matrycy z niedziałającym napędem DVD…

:lol: Przesiadka na laptopa to dla mnie najgorsza z możliwych opcji :frowning: IMHO nie pokręcisz :frowning:

Planujesz zakup jakiegoś pieca?

Nie przesiadłem się , lapa miałem też od dawna , ale że teraz nie mam blaszaka to musze okupować laptopa.

Planuję planuję, ale kiedy ?

Może po świętach

:slight_smile: Nic na Boże Narodzenie nie pokazałeś, to jak się postaram to ja pokaże coś na AM3 po Wielkanocy :smiley: . Na razie jest sprzęt. Czy będą chęci, to okaże się niebawem (ale 4GHz to ja mam bez problemu na procku, a to Black Edition + DDR3 :slight_smile: ).

Witam !

No nie odezwałem się bo niestety nic nie kupiłem.

Wyciągnąłem po sprzedaniu tamtego piecucha jakieś stare części i siedziałem na Celeronie 2.4 Ghz 1 GB DDR I i 8 MB zintegrowanej karcie graficznej.

Wczoraj za Xboxa dostałem E8400, 4 GB Kingston ( zwykłe ) 320 GB dysk i HD 4850 1 GB DDR3 i sądzę że się opłacało :smiley:

Powiem Wam że nie spodziewałem się że ten C2D ma tyle mocy na głupie @3.7 Ghz… gdyby nie 450 Chieftec i zwykłe kingstony byłoby nieźle.

Bo do cepa na płycie założony jest AC Freezer Extreme :smiley:

A wszystko stoi na mobo EP43-DS3.

No i niech ktoś powie że się nie opłacało za nową sztukę xboxa :slight_smile:

Ta płyta tylko… no ja nie jestem przekonany do płyt Gigabyte. :stuck_out_tongue: Może to dlatego :wink:

Memki jakie? I jak wynik w pi? :slight_smile:

Ja widziałem już na moim sprzęcie 8:30 :slight_smile: Jak zejdę poniżej 8 minut to wrzucę screena :stuck_out_tongue: Narazie nie miałem czasu na większe walki z prockiem.

Ale dwa rdzenie w nim odblokowałem :slight_smile:

Ustawiony na @3.7 Ghz.

Wynik to raptem 6 minut z groszem.

Raptem bo widzę że koledzy miewają lepsze wyniki… ale AŻ bo w żadnych wyniku dla AMD nie miałem takiego czasu :slight_smile:

Dawaj go dawaj w okolice 5 minut :slight_smile:

Coś mi dalej nie idzie, nawet 1 Mhz #-o

Pamięci muszą wymiękać bo to zwykłe kingstony.

Mam zamiar kupić lepsze pamięci 1066 lub 1200, ale czy warto jeszcze inwestować w DDR 2 ?

Niektórzy mówią że warto…

Zasilacz to dokładny model Chieftec GPS 450AA-101A

A pamięci jak mówiłem… 4 x 1GB Kingston KTC1G-UDIMM

Daj w konfiguracji 2x1GB. Jak z ich opóźnieniami? Ustaw je jaknajloźniej o zobacz czy to koniec proca (?) (raczej stawiał bym na mobo).

Sasiad ma hyperiksy… i na tej płycie E8400 jedzie na powietrzu ponad 4 Ghz…

Na bank dziady siadają, pójdą do wymiany :slight_smile:

Ale jak mówię, opłaca się inwestować w 1066 ew. 1200 zamiast w DDR III ?

Ale jak i DDR III to i całą jednostkę by zmienić…

Dobre DDR2 nie są złe :slight_smile:

Moje goodramy robiły na athlonie ponad 1500MHz, więc prędkości prawie jak na ddr3, ale za to jakie timingi - 5-5-5-15. Tylko to napięcie: 3.3V :slight_smile:

Ile chcesz tego ramu DDR2? Mogę się popytać znajomych, sam mam gdzieś jakieś DDR2 D9 GKX…

Chciałbym zakupić 4 GB.

I fajnie wszystkie 4 sztuki by były jednakowe, ew 2 sztuki, aby były 2x2GB

Jakie co i za ile ? :slight_smile:

To lypa, mam na handel tylko 2x512 - do OC starczają, chodź 2.1GB do OC lepsze.

Jak myślisz o OC to tylko 2x1GB - lepiej się kręcą.