Wielu osobom to imponuje i wiele osób próbowało już tego. Dlatego ciekawi mnie:
Kto już kiedyś próbował coś zapalić bądź jakoś inaczej spróbować tak zwanych miękkich narkotyków? Czy ktoś z waszego środowiska to bierze i czy macie styczność z takimi ludźmi? Czy spostrzegliście kiedyś jak ludzie to kupują? Jak zachowują się i co o tym mówią osoby którzy to biorą. Co Wy o tym sądzicie?
Znam ludzi, którzy brali, widziałem również. Ale to jest przecież chore, po co marnować swoje zdrowie. Ja nigdy tego nie brałem i nie będę brał. Nikt mi nie mówił jak to jest, zresztą i tak mnie to nie interesuje. Ich zdrowie, ich życie nie moje. Pozdrawiam :]
Ja nie planuję próbować, brać etc. To przede wszystkim nie byłoby fair w stosunku do samej siebie. Miałabym wyrzuty sumienia i bałabym się, że rodzice się dowiedzą. A poza tym reakcja organizmu i w ogóle, nie chciałabym nigdy stracić kontroli własną osobą i mieć jakiekolwiek luki w pamięci!
Nie wiem. Ja nawet o tym nie myślę. Raczej mnie to nie ciekawi. Co innego napić się jakiegoś Alkoholu raz na jakiś czas, niż zarzyć narkotyki. To drugie na pewno jest dużo groźniejsze
oooo wreszcie coś sensownego… oczywiście trzeba mieć skończone 18lat!!
Jeżeli chodzi o tzw. “miękkie narkotyki” to nie jest to tak niewinne jak mogłoby sie wydawać. Niebezpieczne są szczególnie w młodym wieku. W dużych ilościach lub zażywane regularnie powodują nieodwracalne zmiany w organizmie. Szczególnie szkodzą naszemu mózgowi. Znam kilka osób, które od paru lat palą trawe i co tutaj dużo mówić… sprawiają wrażenie otępiałych. Nie polecam.
No nie gadaj :] Eh musze spróbować. We wrześniu napisze co dostałem z pierwszej kartówki z matmy. Jeżeli to wypali zgłosze to Panu Giertychowi :] Każdy na przerwie dostanie paczkę i poziom edukacji w Polsce wzrośnie