"Narzędzie zgłaszania awarii mozilla" - niedawna wymiana RAM


(Nicjusznic) #1

Witam,

mam irytujący problem z otwieraniem przeglądarki. Za każdym razem pojawia się komunikat o wyłączeniu Mozilli, jest możliwość uruchomienia jej ponownie, ale nawet po wybraniu tej opcji, pojawia się znów komunikat o błędzie. Teraz korzystam z Chrome, ale Mozilla była zawsze moją wyjściową przeglądarką. Wymieniłam niedawno RAM, miałam 512 Mb, teraz mam łącznie 2,512 GB. Na początku po zmianie było świetnie, szybko działał, otwierał program do montażu, który wcześniej nie mógł się załadować nawet do 50%. Dziś pojawiły się problemy z Mozillą, a przed chwilą, gdy pisałam ten post, komputer sam się zresetował. Zależy mi, żeby funkcjonował choć tak dobrze, jak z tymi 512Mb RAM-u.

Pytanie:

Jak naprawić "otwieranie" Mozilli?

Czy możliwe, że jakakolwiek zmiana konfiguracji kości w slotach pomoże?

Czy jest sens dokupienia innych kości? (Max. mogę załadować 4GB)

Dziękuję.


(Acorus) #2

Reset Firefoxa: Pomoc-Informacje dla pomocy technicznej-Zresetuj program Firefox


(Nicjusznic) #3

O! Zresetowałam go już wcześniej, znowu pojawił się błąd, po Twoim poście ponownie go zresetowałam i TYM razem wydaje się, że wszystko ok.

Dziękuję. :slight_smile:

Mam jeszcze jedno pytanie, związane z działaniem programu do montażu. Myślę, że mogę tu o tym pisać, jednak jeśli nie, to pokieruj mnie proszę do innego wątku, by nie zaśmiecać forum.

Mój program to Pinnacle Studio 15 HD, przy 512 Mg RAM-u nie działał, teraz otwiera się, importuje pliki i resztę. Problem polega na tym, że obraz nie nadąża za tym, co robię, tzn. początkowe parę sekund odtwarza się, a później obraz zamiera i leci samo audio, albo staje się czarny i pojawia się komunikat o błędzie. Podam tutaj wymagania Pinnacle i moje dane. Czy możesz doradzić co jest nie tak?

Wymagania programu:

System Windows 7, Vista (SP2), Windows XP (SP3)

Procesor Intel Pentium albo AMD Athlon

Pamięć systemowa 1GB

Karta graficzna zgodna z formatem DirectX 9 lub 10, pojemność min. 64GB, zalecane 128 lub więcej

Karta dźwiękowa zgodna z formatem DirectX 9 lub nowsza

3,8 BG wolnego miejsca na dysku twardym

Mój komputer:

System Windows XP Professional 5.01.2600 (Dodatek Service Pack 2)

Procesor Intel Pentium 4CPU 3.00 GHz

Karta graficzna Radeon 9550 128Mb pojemności(czy jest ona kompatybilna z formatem DirectX?)

Karta dźwiękowa Realtek AC97 Audio (to samo co z graficzną, czy jest kompatybilna z DIrectX?)

5,66 GB wolnego miejsca na dysku twardym

Co zmienić (jeśli w ogóle można), by dany program działał poprawnie?

Dziękuję jeszcze raz za pomoc.


(Acorus) #4

Zainstaluj Service Pack 3.


(Nicjusznic) #5

Podczas instalacji Service Pack 3 pojawia się komunikat “Błąd kopiowania” - Instalator nie może skopiować pliku wow32.dl_.

Sprawdź czy podana niżej lokalizacja jest poprawna, lub zmień ją i włóż dysk Pliki źródłowe dodatku Service Pack 3 dla systemu Windows XP do podanej stacji".

Nie wiem co zrobić, kiedy otwieram lokalizację- pojawia się folder i386, ponawiam próbę i nic to nie daje.

Dodane 14.04.2013 (N) 18:30

Zainstalowałam Service Pack bez tego dodatku, ale program do montażu nadal się zacina, pojawiają się bliki, zielone pixele, obraz zastyga… Jak można to poprawić?


(Zeus__) #6

Pokaż logi OTL i Extras wg isntrukcji podanej tutaj


(Nicjusznic) #7

OTL: http://wklej.org/id/1013245/

Extras: http://wklej.org/id/1013248/


(Zeus__) #8

Odinstaluj

Użyj programu adwcleaner opcja DELETE

Własne opcje skanowania / skrypt i wklej

wykonaj skrypt

Przeskanuj komputer Malwerbytes Antyamlware pełny skan nic nie usuwaj podaj raport na forum oraz nowe OTL i Extras


(Nicjusznic) #9

Usunęłam podane przez Ciebie programy.

Podczas wykonywania podanego przez Ciebie skryptu, po ok. 20 minutach komputer się zawiesił, w okienku OTL pokazało się “(brak odpowiedzi)”, musiałam zresetować, ponowiłam operację, ale znów się zawiesił… Proszę o pomoc, bo to nic nie daje, od niedawna mój komputer zaczyna zupełnie wariować, sam się resetuje, wywala Mozillę, wiesza się… I nawet tego skryptu nie wykonuje… Pomocy!

Dodane 16.04.2013 (Wt) 21:58


(Zeus__) #10

Po pierwsze usuń wszystko co znalazł Malwerbytes Antymalware

Po drugie

Podczas zawieszenia nie powinnaś ponownie uruchamiać tego samego skryptu powinnaś powiadomić o tym, ja bym zalecił ponowne wygenerowanie logów OTL i Extras i proszę to wykonać. Zobaczymy co udało mu się usunąć


(Nicjusznic) #11

Witaj!

Po długiej walce z komputerem (przy każdej próbie uruchomienia skanowania OTl wyłączał się, albo resetował, nagle zablokowała się możliwość “wyszukaj” w Menu Start, ciągle wyłącza się Mozilla, naprawdę, wszystko się sypie) - udało mi się wygenerować ten jeden log:

http://wklej.org/id/1039145/


(Zeus__) #12

Poprzedni skrypt nie został wykonany, hm OTL nie wskazuje na infekcję, może przeskanuj komputer narzędziami Malwerbytes Antymalware (nic nie usuwaj) raport podaj na forum, następnie przeskanuj dr. Web Cure it i jeśli coś wykryje daj znać.


(Nicjusznic) #13

Nie wytrzymałam… Zrobiłam format…

Dzięki za poprzednią pomoc!