Neostrada - Lagi, problemy, rozłączanie


(Karas 11 12) #1

Witam wszystkich, odkąd pamiętam zawsze mam problemy z moim komputerem i internetem na nim, choć nie! Jakieś 4 lata temu było ok.

Na początku może opisze problem :

A więc tak, mam internet 6 mb/s (a więc jak na mnie to dużo) ale :

  • Nie mogę wysłać od siebie z komputera żadnego zdjęcia, pliku (transfer przerywa się i nagle prędkość wysyłania to 0 kb/s )

  • Buforowanie filmu trwa jakieś 5 godzin ( po godzinie wczyta się zaledwie 10 /5 minut filmu, lub czasami film zatrzyma się i buforować sie nie chce)

  • Gry, mam internet 6 mb/s a pingi (opóźnienia) wynosza jakieś 80/90 czasami 120 (ale to zależy czasami od serwera), podczas grania w grę ' Minecraft ' gdzie kolega ma internet 4 mb/s chodzi mu idealnie u mnie się zacina, mam lagi! lub też pisze że nie można połączyć/połączenie przerwane/błąd wysyłania paczek/nie można wysłać paczki np. gameplay.jr3...

Teraz podam mój sprzęt komputerowy to :

Procesor - AMD Athlon x 2 5600+ - 2.4 Ghz x 2

Pamięć RAM - 3 GB DDR 2 Kingston 667 MHz

Pamięć Dysku - 280 GB

Karta Graficzna - GF GTX 465 Gigabyte 2 GB

Płyta Główna - MSI K9NEO

Wszystko zaczęło się jakieś cztery lata temu, jak chciałem wysłać zdjecie na email ale niestety nie powiodło się.

Dodam że posiadam Router (mam 2 komputery) i od 7 lat tak mam oraz mam Win 7 i NOD 32 4 (ale nawet bez niego tak się dzieje)

Prośba to :

Czy jest jakaś witaminka na to? Da się temu zapobiec, naprawić ten błąd??


(andrewi) #2

Czy przez te 4 lata przeinstalowywałeś system?

Jeśli tak to myślę że pomóc może tylko obsługa techniczna TP i oni najlepiej Ci doradzą bo pewnie coś na łączach Ci laguje.


(Karas 11 12) #3

Otóż tak! Przez te 4 lata już szmat czasu robię formaty. Od tego roku szkolnego zdażyłem zrobić 3 formaty.


(Karolekc5) #4

Zobacz co ci na teście pokarze.

Gratuluje wytrwałości przez 4 lata się męczyć tak :frowning:


(Karas 11 12) #5

W speedtest.tp mam prędkość na 93% a wysyłanie to -100%

W innym speedtest :

1058011182.png

Ciekawostką jest to że na drugim komputerze wysyłanie jest dobre, niema problemów. Dodam że IP tamtego kumputera jest głównym IP Sieci.


(Karolekc5) #6

Wartości podane są dobre.

W poście pierwszym nie napisałeś, że masz 2 PC i na 2 działa ok, nie podałeś też jaki masz ruter ? ani przez co sie łączysz z nim.


(Karas 11 12) #7

mam router US Robotics USR9107. No łączymy się tak że mam filtr przy telefonie od niego ciągnie się kabel do routera, od routera mam 2 kable

  1. Wejście - Komputer w drugim pokoju

  2. Wejście - Mój komputer

-- Dodane 05.12.2010 (N) 18:02 --

@odświeżam!