Neostrada-Problem


(system) #1

No więc tak nigdy nie miałem takich problemów a teraz gdy chce sie połączyc wyskakuje mi takie cos i musze cały czas probowac sie połączyc i dopiero za ok 10 razem mnie połącz co jest??Screen: http://img441.imageshack.us/my.php?imag ... tuu6jt.gif


(Piti Dto) #2

pufff po tej aplikacji mozna sie wszystkiego spodziewac (od TP jest). ja od kąd mam neo+ to nie korzystam z tego. zrob sobie dial -up!


(system) #3

z dial-up to samo sa pierwszym razem nie chce sie połaczyc :frowning:


(MrAsusrp6) #4

zainstaluj autoconnect

:arrow: http://shider.net/AutoConnect/


(Tomek Zamlynny) #5

odinstalu to oprogramowanie TPSA i rzób tak:

Konfiguracja Neostrady 


Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia 


Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego 


Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna 

Numer telefonu=>> * 

Nazwa użytkownika=>> ktore otrzymales podczas rejstracji 

Haslo=>> ktore otrzymales podczas rejstracji

(Piti Dto) #6

no to jest wlasnie dial-up :wink: przełącz neo+ do innego portu USB?


(El Presidento) #7

A kurat wczoraj były problemy z połączeniem, nawet na ręcznie skonfigurowanym.

Ja połączyłem sie za ok.25 razem :roll:


(aero) #8

ja mam takie problemy co ok 20 uruchomienie kompa, mam dialup, także na połaczeniu szerokopasmowym i tak co jakis czas nie moge sie połaczyć z netem, bo wywala ten błąd, wtedy odpinam modem, i podpinam spowrotem co i tak nie zawsze działa od razu


(MrAsusrp6) #9

nie wiem dlaczego macie talie problemy

posiadam Neo 512 modem speedtouch , auto coonnect od 6 miesiecy i wszystko gra :slight_smile:

a jak cos nie tak to dzwonic i naciskac na infolinie techniczna


(aero) #10

kiedyś jak miałem takie problemy, to dzwoniłem, ale to co mi powiedziano to śmiać sie che :hahaha:

i oczywiście zawsze wina jest po stronie klienta, oni umywają rączki


(JNJN) #11

Błąd 691 - 95 % to wina serwera TPSA, reszta użytkownik zła nazwa użytkownika lub hasło.

Wczoraj po południu był taki problem z neostradą,ale to się zdarza czasami.


(MrAsusrp6) #12

i tu masz racje ale jezeli biora za cos pieniadze (abonament) to trzeba dzwonic i byc poprostu upierdliwym nie ma innego wyjacia :slight_smile:


(Krzychu_93) #13

mam problem z modemem.Włączam kompa i miga ADSL więc czekam miganie ustało na 3 sek a potem miga dalej a ja się niemoge połączyć po upływie 30-40 minut ADSL świeci swiatłem stałym i mogę sie polączyć co mam zrobic zeby nie czekać tyle czasu tylko odrazu się polączyć ?


(Blacksheeeep) #14

ja mam tez problem. jak wlaczam neostrade to przez pol godziny jest wszystko (teoretycznie) OK, a pozniej komp mi sie znienacka resetuje albo pokazuje blue screen z napisem THE_IRQL_DRIVER_IS_NOT_LESS_OR_EQUAL czy cos w tym stylu ;/ prosze o pomoc! :cry: