Neostrada TP, często rozłącza mnie z netem


(Xaros) #1

Witam wszystkim, oto mój problem. Mam Neo 1024 , modem Sagem800. W okresie świątecznym miałem problem, że jak ktoś do mnie dzwoni to mnie rozłącza, zadzwoniłem do działu technicznego i bla bla bla i już. Ale nic nie zrobili jeśli chodzi o rozłączanie z netem. Pisząc tego posta wywaliło mnie już z 4 razy :!: :? Też zauważyłem, że jak te stery pokazują mi prędkość pobierania 1024 to już wiem, że mnie rozłączy za jakieś parę minut do godziny. Lecz gdy jest 1312 nie rozłącza mnie. Ale te 1312 pojawia się bardzo rzadko i co najgłupsze jest to, że jak jestem połączony z netem i pokazuje mi 1024 lub 1312 to i tak jak odpalę jakąkolwiek grę wywala mnie automatycznie z neta i na modemie migają te diody ;/ Co robić panowie? Bo nie wiem czy to wina modemu czy może kompa;/ Filtry są dobrze podłączone, zmieniałem już podłączenie USB jak i sterowniki. Zamieszcam fotki tych prędkości.

1024:

1024fi2.th.jpg

Bezpośredni: http://img514.imageshack.us/img514/9803/1024fi2.jpg

1312:

1312lg9.th.jpg

Bezpośredni: http://img514.imageshack.us/img514/3103/1312lg9.jpg

Błagam o pomoc w tej sprawie, bo na dziale technicznym TP nie ma co polegać ;/


(Zvhirek) #2

łączysz się z netem poprzez tą aplikację od neostrady?


(Marekglapa) #3

Może masz za słaby zasilacz i porty USB nie dostają odpowiedniej ilości prądu. Podłącz inny i zobacz czy dalej będzie cię rozłączać.


(Xaros) #4

Pierwsza sprawa to, że łącze się przez dial-up'a.

Druga to, zasilacz ma moc 750W, więc o elektrownie się nie martw.


(Krzysiek21) #5

W tP ostatnio są nagminne problemy z orzłaczaniem i słabym transferem,winne jest temu porzeciążenie


(Sidhmor) #6

Możę to teżbyć wina modemu... osobiście nigdy z neo nie miałem problemów technicznych, ale znajomemu też się rozłączało. Pożyczyłem mu niepotrzebny router z modemem wbudowanym i do dzisiaj net mu śmiga bez problemów...


(Xaros) #7

No właśnie chciałem by mi wymienili modem za free, ale oni zamiast złożyć odpowiedni wniosek to kurde przedłużają wszystko i ciągle mówią, że wyślą tam techników i bla bla bla ;/ Już mam ochotę spalić TP'se :evil:


(Pawbrotm) #8

Ja łączę się bezprzewodowo przez Liveboksa i też nigdy mnie nie rozłączyło. Na modemie USB zdarzało się to.


(Xaros) #9

Ale też dziwi mnie to, że odpalenie jakiejkolwiek gry powoduje rozłączenie z netem. :expressionless:

Edit:

Też zauważyłem, że odkąd mi się tak dzieje to gdy chce wyłączyć kompa pojawia się błąd:

schowek02vu9.th.jpg

Bezpośredni:


(Moderator18) #10

Ja miałem problem taki że niby wszystko było ok było ale po chwili mnie rozłanczało, myślałem że to wina od TP-sy zoribłem formata, dzwoniłem i nadal to samo było. W końcu to wina USB była. Spróbój np. jeśli ma ktoś laptopa aby przyszedł do ciebie i sie podłączył i czy tak samo mu będzie rozłanczało. Albo formata zrób jak już nie masz wyjścia i sprawdz wtedy.


(Xaros) #11

A co z rozłączaniem gdy odpalam jakąkolwiek grę? Rozłączy i ciągle próbuje się połączyć ale mu to nie wychodzi. Dopiero jak wyłączę grę ;/


(system) #12

witam.

mam modem ZTE ZXDSL 852 i mam ten sam problem. po wlaczeniu gry neo sie rozlacza i nie moze sie polaczyc. korzystan z autoconnecta ktory caly czas proboje nawiazac polaczenie ale mu sie to nie udaje. pomaga dopierdo wylaczenie gry i z panelu sterowania modemem ADSL ponowna synchronizacja. to jest wkurzajace bo w czasie grania cos by sie sciagalo a tak kiszka. jesli ktos mial taki problem i udalo mu sie go rozwiazac prosze o odpowiedz.

P.S. A czy ktos uzywa routera linksysa ADSL AG241 i ma takie problemy/ew rozwiazaloby to ten problem? bo przymiezam sie do kupna owego urzadzenia.

pozdrawiam

P.S.2. Zapomnialem dodac ze dzieje sie to przy grze w trybie singleplayer, i gra nie krozysta z polaczenia z netem.


(Zbysiuxd) #13

Miałem ten sam problem pomogło: Panel sterowania-->system-->sprzęt--> menadżer urządzeń-->kontrolery magistrali szeregowej-->główny koncentrator USB i w opcji zarządzanie energią ma być odznaczone zezwalaj komputerowi na wyłączanie.... dajcie znać czy u was też to zadziałało pozdro :smiley: