Neostrada wolno chodzi


(Rally 15) #1

witam

mam pewien problem z neostradą:

po połączeniu się z internetem strony otwierają się w takim tempie ze np: na strone startową musze czekac około pół godziny....żeby wszystko net chodził jak przystało na neo 512 to muszem kilka/czasem kilkanascie razy zrywac połączenie i wznawiac od nowa co jest dosyc denerwujące..prosze o pomoc z góry dzięki :wink:


(matiit) #2

Masz jakiś syf na kmpie??

Wklej Logi

:arrow: http://www.hijackthis.prv.pl

Masz tą aplikację od TPsy??


(boczi) #3

Konrd_S proszę poprawić temat na konkretny


(Rally 15) #4

nie mam tej aplikacji od TP a oto log


(adam9870) #5

Możesz skasować te dwa wpisy w HijackThis:

Proponuję zainstalować Service pack 2. Poprawia on bezpieczeństwo i wyżej wymienione wpisy same zniknął po instalacji jego.

Widzę, że masz takie programy jak BearShare , eDonkey2000. Czy podczas serfowania po internecie nie masz może w tle ich uruchomionych i ustawionych aby pobierały coś? Bo jeżeli masz to prawdopodobnie właśnie one spowolniają przeglądanie stron.


(Derelion) #6

A może przekroczyłeś transfer i dlatego teraz łącze słabo Ci chodzi? Pomyślałeś o tym?


(Rally 15) #7

skasowałem wpisy ale to nic nie dało co do programów to nie ich wina bo tak się dzieje nawet kiedy ich nie ma a co do transferu to tak sie dzieje codziennie na początku miesiąca tez poza tym nie sciągam duzo plików wiec nie bardzo mialem jak przekroczyc transfer...problem polega na tym ze po włączeniu kompa muszę się kilka razy połączyc i rozłączyc zanim w koncu net zacznie chodzic jak powinien i puzniej już wszystko jest wporzo tylko na początku zaraz po włączeniu kompa nie chce chodzic


(boczi) #8

Tak, ale proszę nie robić Offtopic w temacie. :? Od ewentualnego zwracania uwagi są Moderatorzy. Post :arrow: Kosz


(system) #9

Konrd_S jakiego używasz urządznie do obsługi Neostrady... chodzi mi o ten Modem ADSL ?? I czy masz zainstalowaną aplikację z Neostrady czy same stery ?? Jeśli aplikację to odinstaluj i zainstaluj same stery... Kiedy net wolno chodzi wejdź w URUCHOM ---> COMMAND i w wierszu poleceń wpisz: ping http://www.wp.pl i podaj co ci wyszło...


(Rally 15) #10

modem USB Thomson SpeedTouch 330

zainstalowane mam same stery nie używam aplikacji TP

oto co mi wyszło:

Badanie www.wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych:


Odpowiedź z 212.77.100.101 :bajtów=32 czas=42ms TTL=124

Odpowiedź z 212.77.100.101 : bajtów=32 czas=31ms TTL=124

Upłynął limit czasu żądania.

Odpowiedź z 212.77.100.101 : bajtów=32 czas=46ms TTL=124


Statystyka badania ping dla 212.77.100.101 :

   Pakiety:wysłane = 4, Odebrane = 3, Utracone = 1 (25% strarty),

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:

   Minimum = 31ms, Maksimum = 46 ms, Czas średni = 39 ms

(Maggina1) #11

Mój komptuter się zawiesza, ale tak na chwilę (1 min) i się odwiesza, tak robi bardzo często nie wiem co robić??? ja się na kompach nie znam ale może ktoś mi doradzi?? plissssss