Nero - brak wyboru plików no nagrania


(Bartek506) #1

Witam

To mój pierwszy post na tym forum.

Mam taki problem:

Gdy chcę coś nagrać włączan nero i wybieram w zakładce Dane np. Utwórz dysk z danymi i nie pokazuje mi się okienko, w którym wybiera się to co się chce nagrać, tylko wyświtla mi się jeszcze raz program (tak ja przed kliknięciem). Nie wiem czego to jest przyczyna, bo używałem już tego programu na innym komputerze i dziła. Odinstalowałem i zainstalowałęm ponownie, ale to nic nie dało.

Co mogę jeszcze zrobić, aby działał? :cry:


(Slim Lolek) #2

witam a to jest pełna wersja nero czy trialowa ??? :slight_smile:


(Bartek506) #3

To jest pełna wersja.

I na starym komputerze mi normalnie chodziło.


(Neowg) #4

Spróbuj jeszcze raz odinstalować nero . Po odinstalowaniu przeczyść rejestr programem jv16 PowerTools

Opcje rejestru =>Klikamy "Czyszczenie rejestru" następnie klikamy "Kontynuuj" po czym klikamy "Start" po tym jak program sprawdzi rejestr klikamy Wybierz => Wybór specjalny i klikamy "Pozycje które można bezpiecznie usunąć" i na koniec klikamy "Usuń"

Po przeczyszczeniu rejestru zainstaluj ponownie Nero

Pozdro


(Anonymous Dreams) #5

Opcje rejestru =>Klikamy "Czyszczenie rejestru" następnie klikamy "Kontynuuj" po czym klikamy "Start" po tym jak program sprawdzi rejestr klikamy Wybierz => Wybór specjalny i klikamy "Pozycje które można bezpiecznie usunąć" i na koniec klikamy "Usuń"

Pozdro


(Ryszard Adamek) #6

Do deinstalacji Nero jest na stronie specjalne narzedzie do usuwania. Zapytam czy instalujesz program z płyty czy z pliku ściągniętego? Powinno sie z płyty bo tam jest wszystko. Z pliku jest tylko aktualizacja. Może tu jest przyczyna.

Złączono Posta : 02.06.2007 (Sob) 22:23

Ponadto mususz zainstalować Net.Framework w wersji 2.0 Korzysta podczas instalacji Nero.


(Bartek506) #7

Nero instalowałem z płytki.

A na jakiej stronie jest to narzędzie do usuwania?

Zaraz zainstaluje Net.Framework 2.0


(Anonymous Dreams) #8

Mam pełny pakiet nero na płycie, przy instalacji nowej wersji ściągam plik aktualizacyjny z witryny Nero wpisuję numer licencji i wszystko działa bez problemów. (czy to wersia trial czy update najważniejszy jest kod odblokowujący-numer licencji) zresztą oba pliki sa takie same w objętości.

narzędzie do czyszczenia


(Bartek506) #9

Już chyba wiem czego to może być przyczyna. Jak wkładam od napędu płytkę z Nero, to wyświtla się komunikat, że zadeklarowano jakąś bilbliotekę w pamięci. I gdzieś czytałem, że to może być powodem nie działania nero. Ale nie wiem jak przywrócić te biblioteki do pobrawnego działania ??


(Slim Lolek) #10

jak sie nazywają te biblioteki :stuck_out_tongue:


(Anonymous Dreams) #11

A nie zainstalowałeś czasem Vista Transformation Pack?

Jeśli tak to odinstaluj, i wszystko wróci do normy.


(Bartek506) #12

Bibiliteki - tak pisze:

"Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamięci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powodem relokacji boło to, że biblioteka DLL I:WINDOWS\system32\SHELL32.dll zajmowała zakres adresów zarezerwowany dla systemowej biblioteki DLL. Należy skontaktować się z dostawcą w sprawie nowej billioteki DLL."

Tak ja zainstalowałem Vista Transformation Pack.

To spróbuje go odinstalować i zobaczę co będzie. :?

Złączono Posta : 04.06.2007 (Pon) 9:19

Odinstalowałem Vista Transformation Pack.

Ale to nic nie dało.


(Anonymous Dreams) #13

A jak instalowałeś VTPack?

W trybie awaryjnym? z wyłączonymi procesami i programami autostartu?

W ten sam sposób powinieneś odinstalować VTPack.

Możliwe, ze przy instalacji VTPack nadpisałeś biblioteki systemowe bądź nie zrobiłeś (przy instalacji program o to pytał) kopi bibliotek systemowych.

Cytat:

Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamięci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powodem relokacji było to, że biblioteka DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll zajmowała zakres adresów zarezerwowany dla systemowej biblioteki DLL. Należy skontaktować się z dostawcą w sprawie nowej biblioteki DLL.

Przyczyną może być pakiet motywów Vista Transformation Pack lub Brico Pack.

Rozwiązania:

  • odinstalowujemy pakiety motywów

  • jeśli nie pomogło należy odinstalować poprawkę KB925902

  • jeśli i to nie pomogło musimy przywrócić oryginalne biblioteki systemowe (ta metoda nie powinna już zawieść) w ten sposób:

Wkładamy płytę z naszym Windowsem do CD i dajemy polecenia:

START -> uruchom -> sfc /scannow

a póżniej (może być wymagany restart maszyny)

START -> uruchom -> sfc /purgecache

Więcej informacji na temat powyższych poleceń pod adresem:

http://www.microsoft.com/technet/prodte ... x?mfr=true

Uwaga!! Po przywróceniu oryginalnych bibliotek z pewnością nieliczne programy mogą przestać działać.

Nie stanowi to jednak wielkiego kłopotu bo niedziałające programy wystarczy zainstalować ponownie.


(Bartek506) #14

Zrobiłem, to wszystko to co mówiłeś chat.

Tylko na końcu jak się sprawdzało, to prosiło w włożenie dysku z Service Pack 2 i włożyłem ale wyświtalł się komunikat, mówiący o tym, iż jest to niewłaściwy dysk (a z tego właśnie instalowałem SP2)

I w końcu te biblioteki się nie zainstalowały. :frowning:


(Anonymous Dreams) #15

poszukaj na forum, "została zrelokowana w pamięci" jest dość sporo postów na ten temat. Więc na pewno znajdziesz tam sposób na podmianę tych bibliotek.

Miałem ten sam problem po zainstalowaniu VTPack, nie chciał mi się odpalać program do etykiet. Więc odinstalowałem "badziew" i zainstalowałem do zmiany wyglądu XP-ka Vista Inspirat.

Program do etykiet mi działa :stuck_out_tongue: ... ale przestał działać program do aktualizacji GPS :lol: .... po prostu załamka.

Ale, mam jeszcze laptoka... wiec tam zostawiłem XP-ka bez instalowania udziwnień do Visty i tu działa wszystko.

No! "coś za coś" :stuck_out_tongue:


(Bartek506) #16

OKi udało się :smiley:

Dzięki, nero działa. :mrgreen: :lol: