Net dziwnie muli + log


(Orion137) #1

Może tutaj znajduje się przyczyna tego, że mój net działa jakby chciał a nie mógł

:evil:


(adam9870) #2

Log masz ok.

Proponuję zainstalować dodatek Service Pack 2.

Z jakiego łącza korzystasz ?? Żadnego limitu pobierania danych nie przekroczyłeś; żadnych problemów na linii nie ma? Proponuję skontaktować się z prowiderem.


(Orion137) #3

Nad SP2 myślałem, ale słyszałem, że są z nim problemy :roll: A w czym pomógłby SP2 ? Ew. skąd mogę ściągnąć SP2 ?

Limitu nie mam. Z prowiderem się kontaktowałem i obiecał to sprawdzić (2 tygodnie temu). Łącze mam stałe.


(adam9870) #4

SP2 poprawia bezpieczeństwo. Zobaczyłem w logu, że go nie masz więc zaproponowałem bo SP2 w dzisiejszych czasach to podstawa. Możesz go pobrać stąd:

Skoro kontaktowałeś się z prowiderem to czekaj cierpliwie na odpowiedź. Jak wszystko sprawdzi - powinien dać znać...


(Orion137) #5

No mam nadzieję, że w końcu odpisze, a jeżeli nie to będę zmuszony zmienić dostawcę.

A wracając do tematu SP2, ma on jakieś szkodliwe skutki ? Coś może nie działać, wieszać się itp ?


(adam9870) #6

Ja mam SP2 od prawie dwóch lat i prawdę powiedziawszy nie miałem z nich żadnych problemów.

Dodaje on nową funkcjonalność niektórych rzeczy w systemie np. zapory oraz poprawia bezpieczeństwo w systemie.

Oczywiście SP2 nie u wszystkich działa idealnie dlatego proponuję po prostu zainstalować go, a jeśli będą jakieś poważne problemy z nim - odinstalować.

Możesz dodatkowo zajrzeć:

https://www.microsoft.com/poland/window ... fault.mspx

http://xp.net.pl/art/xpsp2.html

http://xp.net.pl/art/windowsxp_sp2.html

zresztą było omawiane to wiele razy na Forum.