Net.Framework4 a konieczność jego posiadania

Wityajcie, czy Net.Framework pracuje pod WIN XP HE SP i czy w ogoóe jest on potrzebny na takim kompie(systemie).

Tak(Windows XP SP3)

W systemie nie jest niezbędny ,lecz jak na pewno wiesz ,jest niezbędny dla działania co poniektórych aplikacji.

Pytalam czy system to pociągnie czy będzie bardzo go obciążał

kalina , proszę zmienić temat wątku na konkretny.

Zignorowanie prośby wątek :arrow: Śmietnik

net framework nie jest potrzebny. Gdy będzie, to odpowiedni program upomni się o jego instalację.

.NF4 powinno pójść na każdym komputerze, na którym chodzi Windows XP. Jest potrzebny do uruchamiania niektórych programów (np. CDBurnerXP). Warto go mieć na swojej maszynie.

Jeszce dodam że NetFramework 4.0 nie posiada w sobie wcześniejszych wersji jak to jest w NetFramework 3.5

To po co mi wcześniejsze wersje które też posiadam skoro 3.5 ma je razem nie zadużo tego.

To prawda. Przekonałem się o tym podczas instalacji SAMI (San Andreas Mod Instalera) na moim laptopie z .NF4. Byłem zdziwiony, gdy program wywalił mi komunikat o konieczności zainstalowania .NF1.1. SA nie było mi aż tak potrzebne (czekam na zamówione GTA IV), więc zrezygnowałem z instalacji innych pakietów. Trzeba mieć .NF w wersji 3.5, najlepiej z SP1.

Takie mam .Powiedzcie jasno czy mogę pozbyć się wszystkich wcześniejszycch wersji przed 3.5

Jeżeli masz zainstalowane poprzednie wersje (wcześniejsze niż 3.5), to chyba tak. Jeżeli masz tylko wersję 3.5, to nie.

Podsumowując: .Net Framework 4 to całkowicie nowy pakiet bibliotek systemowych - jego instalacja nie pozwoli na uruchamianie programów bazujących na starszych wersjach. Póki co nie widziałem programów opartych na tym pakiecie, więc konieczne jest doinstalowanie wersji 3.5 SP1.

Najlepiej zostaw wszystkie, jeżeli się boisz, że coś zepsujesz. Ja usunąłem poprzednie wersje i wszystko mi chodzi. Zresztą rób jak chcesz…