NETGEAR DG834GT - konfiguracja


(Molczalinho13) #1

Witam.Chce skonfigurować swój router ale coś to nie wychodzi. Kiedy wchodzę na http://192.168.0.1/ i wpisuje admin/admin ; administrator/administrator; admin/password To ciągle chce aby wpisywac coś z komunikatem :

Witryna http://192.168.0.1 żąda podania nazwy użytkownika i hasła. Komunikat witryny: "NETGEAR DG834GT "

Co wpisać w te pola żeby przedrzeć sie przez to.Po zrestartowaniu routera jest to samo.

Co robic?


(system) #2

popatrz tu:

http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/N100651.asp

a tutaj jest manual do pobrania:

http://diplodocs.pl/annexe_REFERENCE%20 ... 4GT-_E.htm


(Molczalinho13) #3

Dalej bez skutku.. A manual ... to nie dam rady po angielsku całego.


(system) #4

a spróbuj ZRESETOWAĆ router... zapewne jest tam gdzieś dziurka w obudowie i trzeba zapałką nacisnąć na chwilę... (w manualu pisze ok 10 sekund)

ew może spróbuj na innej przeglądarce... IE, Opera, Firefox...


(Molczalinho13) #5

też próbowałem i po restarcie zwykłym a jak chce zresetować tzw resetem stałym to diody w routerze migają i nic sie nie zmienia a wtedy połączyć się nie da


(Molczalinho13) #6

a czy moze być inne hasło niż jest napisane ??


(system) #7

moim zdaniem raczej nie...

w instrukcji pisało, że musi się zaświecić dioda TEST (inne mają wcześniej zgasnąć chyba)... spróbuj może na innym komputerze...

nie bardzo wiem co się może dziać


(Molczalinho13) #8

normalnie gasna i i uruchamia sie ponownie z ta dioda test


(system) #9

spróbuj:

login: admin

hasło: sky


(Molczalinho13) #10

zalogawałem się jest dobrze..ale teraz ta konfiguracja ..jest na nią jakaś szybsza metoda