Nic nowego zapewne- problem z siecią WiFi


(Swinger2) #1

Witam!

oczywiscie mam problem i w zasadzie tylko dlatego zarejestrowałem się w tym serwisie.

Jest problem z podłączeniem drugiego laptopa za pomocą sieci WiFi. Wszystko działało pięknie, az tu kilka dni temu nagle na dwóch komputerach brak był internetu. OK- z jednym sobie poradziłem, z drugim mam problem. Przeprowadziłem ponowną konfigurację sieci, zainstalowałem router od nowa i wszystko pięknie, ale- w jednym kompie internet działa bez zarzutu, natomiast w drugim.. juz sam nie wiem, co jest nie tak.

Ten drugi laptop spokojnie wynajduje sieć, nawet się z nią łączy, jednak internet jak nie działał, tak nie dziala. Mapa sieci pokazuje to, co widac na obrazku:

8b8d1c37294534.gif

http://www.imagebam.com/image/8b8d1c37294534

no i OK, klikam sobie w ów czerwony krzyzyk tak, aby system sam rozwiązał problem i wtedy widzę to:

68f48037295843.gif

próbowalem, kombinowałem i poddaję się!

Internet mam z kablowki, router- dlink DI-524. Jak kupilem router wszystko było OK, działały dwa kompy- teraz chodzi tylko jeden. Kablowka twierdzi, ze z ich strony wszystko jest OK, router sprawny, bo w końcu na jednym lapku internet działa.. no nie wiem- walczyłem kilka dni sam, a teraz zwracam się o pomoc :slight_smile:

z góry dzięki za jakąkolwiek :slight_smile:


(niezDarek) #2

sprawdź na początek czy firewall nie blokuje dostępu do sieci, czy twoja sieć jest w tzw "zaufanych"


(Swinger2) #3

firewall nie blokuje, nawet jak go wyłączyłem problem występuje nadal ;/