Witam . Problemem jest niedziałający czytnik karty pamięci w samsungu NP350E5C-S05PL. Z góry dzięki za pomoc
Witam . Problemem jest niedziałający czytnik karty pamięci w samsungu NP350E5C-S05PL. Z góry dzięki za pomoc
Jaki system operacyjny? Jeśli Windows XP, to tutaj są sterowniki: http://downloadcenter.samsung.com/content/DR/201210/20121021112833619/MMCR_WXP_6.1.7601.39025.ZIP
win 8.1 po aktualizacji z 8.Nie widać czytnika w menedżerze urządzeń
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Control\Session Manager\Environment]
“DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES”=“1”
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
“DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES”=“1”
Zapisz jako .txt , zmień rozszerzenie na .reg i dodaj do Rejestru .
Wyloguj/Zaloguj lub Restart .
Menedżer Urządzeń/Widok - Pokaż ukryte urządzenia
Zmiana rozszerzenia pliku tekstowego .txt (np. ASD.txt) położonego na Pulpicie na .reg (ASD.reg) .
WIN+R (=URUCHOM)
CMD.exe
REN %USERPROFILE%\DESKTOP\ASD.txt ASD.reg
NOWY DOKUMENT TEKSTOWY :
REN “%USERPROFILE%\DESKTOP\NOWY DOKUMENT TEKSTOWY.txt” “NOWY DOKUMENT TEKSTOWY.reg”
lub Pulpit - PPM - Nowy - Wpisy Rejestru :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT.reg\OpenWithList\NOTEPAD.exe]
[HKEY_CLASSES_ROOT.reg\ShellNew]
“ItemName”=“WPISY REJESTRU”
“NullFile”=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile]
“FriendlyTypeName”=“Wpisy Rejestru”
zmieniłem i przeciągłem do rejestru i restart … i nic
Menedżer Urządzeń/Widok - Pokaż ukryte urządzenia
Nie ma starych wpisów o sterowniku ?
.Po zainstalowaniu ręcznie karty hostów SD -
to urządzenie nie pracuje poprawnie,ponieważ system nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia (kod31)
w menedżerze pojawił sie wpis- karty hostów sd i kontroler hosta intel sd- właściwości -nie odnalezino nazwy obiektu. Tak mysle że może trzeba przypisać litere do tego urządzenia?
A działał w ogóle na W8?
A najprostsze rozwiązanie: odinstaluj jego oprogranowanie z pozycji Programy, restart i niech się zainstaluje ponownie + Windows Update i sam ściągnie ster.
Edit:
Lub ręczna aktualizacja oprogramowania z menadżera.
wcześniej nie sprawdzałem , w menedżerze pisze ,że sterownik jest aktualny a niżej ,że nie odnaleziono nazwy obiektu . Przez smartfona na usb działa. A nie wykrywa czytnika
Z tego co doczytałem potrzebuje sterownika do czytnika karty pamięci pomocy