Nie działa Snapchat w zrootowanym systemie

Zaszyfrowany? Czyżbyś z lewego źródła pobrał update android? Ściągnij rom z officjalnej strony producenta telefonu i zaflashuj. Stracisz dane ale odzyskasz dostęp do telefonu.

1 polubienie

Ale samsung switch to oficjalny program od Samsunga ,mam gdzieś z dzisiaj chyba jeszcze backup to wgram o ile się da.

Wgrałem kopię i spróbowałem zaktualizować znowu i nie da się ,pokazuje ,że jest aktualne…

O co chodzi?

A co i ważniejsze nie mogłem flashować już roota w sensie romu ,był fail na samym początku.

Hmmm gdy przywróciłem kopię to nie miałem xposed framework ,myślałem ,że to ma z tym jakiś związek ,zainstalowałem ,ale nadal to wyskakuje . Pomocy!

Tak grzebiesz że już chyba nikt nie wie co faktycznie jest w tym telefonie. Z tego co czytam to przy unroot system się wysypał. Musisz zrobić pełny flash orginalnego systemu i dopiero później twrp i ewentualnie magisk.

1 polubienie

Z sammobile pobrać rom?

Polecam czysty bez śmieci operatora rom xeo

To jest czysty rom Poland.

1 polubienie

To spróbujemy.

O ile ktoś genialny rozważy nie robić root. Chyba, że to spróbować z magisk.

Odina użyć najnowszego? 3.12.7 . Dobra już flashuje ,zobaczymy co z tego będzie. Po tym mam jeszcze flash twrp i w twrp magisk?

Magisk wg instrukcji. Ale jak będzie działać, to po co kombinować? Sam widzisz, jakie modyfikacje są kruche…

1 polubienie

https://android.gadgethacks.com/how-to/magisk-101-install-magisk-root-with-twrp-0179668/ To?

TWRP szukasz pod swój model telefonu, a Magisk najnowszy (16x), link do github dałem wcześniej

1 polubienie

Udało się .Dziękuję, rozumiem ,że teraz mogę schować roota przed tym snapchatem tak dla bezpieczeństwa?Były tam jakieś problemy w twrp ,ale ogarnąłem :slight_smile:

Magisk ma jakąś tam funkcję, co oszukuje apki i myślą, że nie masz root.

1 polubienie

Fakt ,jest taka.

Dobra to tyle ,dzięki a wiesz może o czymś takim jak Shadowban na Facebooku?Pisałem o tym na forum ,ale nie dowiedziałem się dokładnie?

Pierwsze słyszę o tym.

A to szkoda w skrócie mówiąc - Do jednej osoby osoby wysyłam wiadomość i jest tylko wysłana do innych dostarczona ,osoba ta jest online cały czas praktycznie. Piszę jej na osi czasu/komentarzu to tylko ja to widzę (bo testowałem z kolegą). Ale nadal nie wiem czy to jakaś blokada ,ale chyba nie bo jak by mnie zablokowała to bym nie mógł w ogóle do niej wysyłać wiadomości :thinking: Może wiesz o co chodzi?

Chodzi ci o coś takiego? Ładnie opisane, jak sprawdzić:

A to ciekawostka:
https://www.bluebrand.pl/blog/social-media/139-case-study-8-sposobow-usuwania-shadowban-na-instagramie.html