Nie działa strona google!


(Pawel Andrul) #1

Strona google nie ładuje mi się w Mozilii firefox. W IE działa.

Pliki z OTL:

http://wklej.to/dqv2i

http://wklej.to/prOZY

AHA!! mam jeszcze taki kwiatek w programach: guard@mail.ru i że to niby jest program... tyle że jak próbuje go odinstalować to brak dostępu. Szukałem procesu aktywnego, który by go chronił ale nie znalazłem... nie wiem czy to może być powiązane z nie działającym google...

pozdrawiam, Clousyfish


(Acorus) #2

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie.

.Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa “Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje.”


(Pawel Andrul) #3

Acorus, zrobiłem tak jak pisałeś. Oto log z MBAM:

http://wklej.to/QG3PE


(Acorus) #4

Wszystko do usunięcia.


(Pawel Andrul) #5

Google w Mozilli dalej nie działa… macie jeszcze jakieś pomysły? Dodam tylko, że zauważyłem (przy wielokrotnym restartowaniu kompa w trakcie poprzednich operacji), że gdy komp się włącza wydaje z siebie (chyba z głośników) charakterystyczne pufff :stuck_out_tongue: tak jakby miał wydać ostatnie tchnienie z siebie… Wcześniej tak nie było

pozdro, clousyFish

Dodane 23.03.2013 (So) 19:32

czyli tam coś jeszcze po wyedytowaniu tego loga trzeba było klinknąć żeby usunął to całe ścierwo z kompa?? To nie zrobił ten program tego automatycznie?? w takim razie rozpocząłem nowe Pełne Skanowanie i się poprawie.

Dodane 23.03.2013 (So) 19:43

Czyli ten Malwarebytes nie usuwa zagrożeń w wersji testowej (tylko pokzauje gdzie one są żeby samemu można było je usunąć)??

Nie chcę wyjść na głupka ale nie widziałem żadnej opcji: Usuń zagrożenia albo coś w podobie po zakończeniu skanowania… no chyba że coś przeoczyłem…

Czises nie wiedziałem że mam tyle tego na kompie… myślałem że względnie dobrze dbam o bezpieczeństwo…

pozdro


(Atis) #6

Po zakończeniu skanowania kliknij: Pokaż wyniki -> Usuń zaznaczone


(Pawel Andrul) #7

OK miałeś racje! Jest taka opcja - gafa ze mnie - zbyt szybko zrestartowałem kompa i nie zauważyłem tej opcji.

Tyle, że Google ma Firefoksie nadal mi nie działa… proszę o dalszą pomoc! pozdrawiam


(Atis) #8

Firefox > Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox

http://support.mozilla.org/pl/kb/przywr … sa-latwe-r


(Pawel Andrul) #9

POMOGŁO! Czy możliwe że któraś ze wtyczek powodowała taki problem? Albo była jakoś “zainfekowana”? Ciekawi mnie co mogło wywołać takie dziwne zachowanie…