Nie działają niektóre filmiki z youtube


(msb156) #1

Witam, nie działają mi niektóre filmiki z youtube

o to przykłady:

a ten poniżej już działa

win xp sp3, opera 12.15, flash, java, adblock, avira, comodo fw, zainstalowane, html5 wyłączone

ktoś może wie o co chodzi?


(PaTToN) #2

U mnie jest odwrotnie.

Teb wyżej działa, niżej nie. Wygląda na to, że problem jest po ich stronie.


(Bogdan_G) #3

U mnie działają oba na xp w ie8. Sprawdź wpierw te zalecenia: https://support.google.com/youtube/bin/ ... swer=58129

jaki masz system?


(Jacek Brechelke1) #4

Ja używam Ubuntu 13.04 Lts . I też nie moge właczyć niektórych filmików......Masakra :smiley:


(system) #5

Jak wam się to objawia? że non-stop czarne okno i nie ładują się tez podglądy tych miniatur sugerowanych po prawej oraz avatary? Te filmiki, które tu użytkownik podał ładują mi się bez problemy, ale niektóre nie chcą. Mam KIS 2013, Win XP, Mozilla i Opera, Adblock, Showave Flash aktualny.

Rozwiązał ktos problem? To problem YT czy mój?


(Bogdan_G) #6

Skoro u mnie i u wielu, YT dobrze chodzi, to tragedia jest przeważnie w nadmiernej ochronie. Na stronie YT z filmami, trzeba wyłączyć tryb bezpieczny. To też jest opcja w ustawieniach YouTube. I tak są adblocki, antywirusy i jakieś wynalazki. Adobe podniosło tryb ochrony i od dłuższego czasu, to wszystko się żre. Trzeba uwolnić flasha, wejść w C/windows/windows32/macromedia/flash i otworzyć w notatniku plik mms.cfg i dodać poniżej poprzednich, wpis ProtectedMode=0 i kliknąć opcję plik, potem na zapisz. Przynajmniej tyle można zrobić, żeby choć częściowo odblokować oglądanie.

Nadmierna ochrona systemu i neta sprawia, że wirusy mają autostradę, a najlepiej winić YouTube i tych, którym video chodzi elegancko. Niektórzy mają już zaślepki, wmawiając, że to winne YT. Widocznie mój komputer i laptop, są innego zdania.


(Paznokiecja) #7

Męczyłem się z tym kilka dni. Różne przeglądarki, aktualizacje flasha itd itp. A w moim przypadku wystarczyło potwierdzić zgodę na używanie plików cookie. W YT znajduje się na samym dole strony pod opcjami bezpieczeństwa. PZDRO


(system) #8

Nie mam czegoś takiego. Chociaż o pewnie trzeba być zarejestrowanym?

Mam tylko kasperskiego i adblocka. To taka nadmierna ochrona? Tryb bezpieczny wyłączony. To co poleciłeś nie zadziałało w żaden sposób.


(Cpr Wojtek) #9

Mam ten sam problem od wczoraj :frowning:

tego i wielu innych filmów nie mogę odtworzyć.