Nie działająca dobrze karta graficzna


(Captain Jack) #1

Mój brat grał w gre i się zacieła no to zresetowałem kompa i pokazuje się takie coś:

KLIK

I komp niechciał sie uruchomić.

To zrobiłem formata i próbuje zainstalować stery do karty graficznej i przy instalacji pokazuje się takie coś:

KLIK


(Yole) #2

uruchom komputer w trybie awaryjnym , zmiejsz rozdziałke na 800x600 i 16 bit paleta barw

zobacz czy coś nie posypało się sterownikach . Generalnie z tego screenu widać ,że chyba posypała się grafa . zobacz czy jest dobrze dociśnięta

czy nie ma kurzu .Jeśli na gwarancji - serwis jeśli nie to spróbuj przełożyć jakąś inną i upewnić się


(Captain Jack) #3

Spróbuje zainstalować w trybie awaryjnym jeśli to nie poskutkuje oddam do serwisu aby to zrobili.

@edit

A te paski nie pojawiają się jak jest Windows włączony tzn po tym bootowaniu ich niema.

W dniu 04.07.2008 , o godzinie 20:13 został dopisany post przez Captain Jack

Instalacja w trybie awaryjnym nic nie wniosła tylko dodała ten błąd "MODE NO SUPPORtED", co robić ??

W dniu 04.07.2008 , o godzinie 20:44 został dopisany post przez Captain Jack

Gdy wgrywam stery to komp się wiesza i pokazuje się napis na monitorze "MODE NO SUPPORTED"


(Marius G) #4

Musisz oddać grafike do serwisu. Chyba że może jeśli nie jest to cały komputer ze sklepu, to sprawdź czy masz dociśniętą dobrze karte graficzną, ostatecznie to jak masz jakąś starą to możesz włożyć i sprawdzić, ale to oczywiście jak ci umeiejętności pozwalają bo się rozumie wszystko :slight_smile: Jak coś to tylko serwis.

Pozdrawiam


(sdar) #5

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.


(Captain Jack) #6

A mam takie pytanie, bo ja kompa na plombach nie mam więc mogę go otworzyć ?? Everest mi wykrył, że komp był otwierany (są takie programy co pokazują datę w którym dniu został komp otwarty) ??


(Marius G) #7

Jeśli nie kupowałeś całego komputera w sklepie więc spokojnie możesz :slight_smile:


(SolelyRose*) #8

Kupowałeś na części, czy gotowy zestaw z marketu?

Everestem bym się nie przejmował, u mnie pokazuje, że nie był otwierany, a robiłem to wiele razy i nawet teraz nie mam bocznej ścianki obudowy :smiley:


(system) #9

Padła karta grafiki.

Karta do wymiany lub jak komp zaplombowany cały do serwisu.

Jak mnie pojawiły się takie pasy tylko nowa karta temu zaradziła. #-o


(Captain Jack) #10

Padła i działa. Te paski mam tylko przy rozruchu, potem gdy jest ten napis Zapraszamy to już ich niema. Co zrobić? Stery nie chcą się wgrać.

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 13:08 został dopisany post przez Captain Jack

Karta grafiki nie jest przypalona ani się nie grzeje, jest dociśnięta na maksa.

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 13:09 został dopisany post przez Captain Jack

Karta grafiki normalnie działa przy trybie awaryjnym ale przy normalnym już nie bo po chwili pojawia się napis MODE NOT SUPPORTED.

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 13:41 został dopisany post przez Captain Jack

Skąd pobrać najnowsze stery do mojej grafy Karta wideo NVIDIA GeForce 7300 GS (512 MB)


(Cosik Ktosik) #11

Najnowsze ze strony nvidii: http://www.nvidia.pl/page/home.html

Ale ja wolałbym starsze: Tu Masz (prawie) wszystkie wydane

Któreś z serii 9x.xx, np 91.47: Klik


(Ciupa Michal) #12

przecież autor napisał ze później te pasy znikają więc to nie musi być uszkodzenie, no ale po co komuś pomóc, od razu do serwisu :expressionless:

Captain Jack ,

podaj nam temp. grafy, uzywając GPU-Z :wink:

jaki masz BIOS na karcie graficznej?

jaka zasiłka? jak tam z wiatrakiem na grafice? przeczyść z kurzu/wyczyść używając np. pędzelka :wink:


(Captain Jack) #13

nie mogę otwierać bo na gwarancji na 5 lat mam ale kompa na plombach nie mam, a jak sprawdzić bios na karcie graficznej?? wiatrak spox niema na nim kurzu bo jest pod karta :wink:

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 14:05 został dopisany post przez Captain Jack

komp nie obsługuję usługi w trybie awaryjnym, tzn tego programu, tylko w tryb awaryjny dziala spox a normalny juz nie bo pojawia sie ten napis.


(Ciupa Michal) #14

ściągasz GPU-Z uruchamiasz i w zakładce Graphics Card jest BIOS Version, podaj nam co tam pisze :wink:

a temp. grafy sprawdzasz wchodząc w zakładkę Sensors i podaj nam co tam pisze :wink:

jaki model 7300GS?


(Captain Jack) #15

przeciez powiedzialem ze w trybie awaryjnym niemoge tego programu otworzyc (dziala mi tylko tryb awaryjny) [sorry za brak pl znaków]

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 14:48 został dopisany post przez Captain Jack

udało mi się wejść na normalny tryb i zrobiłem szybko fote, nie wiem czy jest dojść wyraźna i czy nie czego nie brakuje..

dsc08795qi4.jpg

proszę pomóżcie.

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 15:23 został dopisany post przez Captain Jack

jest tu ktoś skłonny do pomocy??

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 16:15 został dopisany post przez Captain Jack

pomoze ktoś?????


(Cosik Ktosik) #16

Captain Jack , a czy przed instalacją sterowników czyściłeś system jakimś programem typu CCleaner?


(Captain Jack) #17

czyli nikt nie może mi pomóc, ale szkoda.

gruchacz dodałem zdjęcie i powinieneś odpisać

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 16:53 został dopisany post przez Captain Jack

robiłem formata :wink:


(Ciupa Michal) #18

podaj jeszcze dokładną nazwę modelu i producenta twojej karty :wink:

i co działa normalnie?


(przemek1234) #19

Widać z obrazka, ze masz stare stery. Wgraj najnowsze. http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl


(Captain Jack) #20

niee, dalej to samo ;(

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 17:03 został dopisany post przez Captain Jack

ściągam sterowniki :wink: ale nie wiem czy to poskutkuje.

W dniu 05.07.2008 , o godzinie 17:05 został dopisany post przez Captain Jack

moja karta to http://www.nvidia.pl/page/geforce_7300.html Karta wideo NVIDIA GeForce 7300 GS