Witam
Gdy właczyłam dziś komputer nie odtwarzał on dzwięku powitalnego gdy uruchomiłam internet też nie odtwarza się dźwięk zarówno jak w komunikatorze gadu-gadu. Już 2 godziny się męczę z naprawą. Dodam że dzwięk normalnie z dysku z piosenki się odtwarza tak jak i ze skypa. Próbowałam dodawaniem plików reg ale to nie pomogło przeinstalowanie sterowników także. Co to może być? Proszę o pomoc!
Hej,
A z jakiego systemu korzystasz?? Jeśli z Visty lub Windows 7, sprawdź w ustawieniach głośności, czy poszczególne aplikacje nie są po prostu wyciszone.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Z windows XP. Nie nie są ściszone patrzyłam. Teraz to już wgl nigdzie nie chodzi. Od jakiś 2 dni.
Hej,
Czy w ustawieniach dźwiękowych w panelu sterowania w karcie Głośność jest widoczna jakakolwiek aktywna karta dźwiękowa??
Czy w menadżerze urządzeń widoczne są jakieś niezidentyfikowane urządzenia oznaczone żółtym pytajnikiem??
Czy instalowałaś najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej?? Przed aktualizacją odinstalowałaś stare??
Sterowniki do płyty głównej i najnowszy pakiet DirectX zainstalowane??
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej 
Tak wszystko jest po instalowane i nowe. Dodam że zaczeło się to po zainstalowaniu Codec Paka.
Jest widoczna karta dźwiękowa.
Pozdrawiam.
Hej,
Więc pierwsze, co powinnaś zrobić, to poszperać w ustawieniach zainstalowanych kodeków. Być może domyślnie przyporządkowują sobie wszystkie strumienie audio - a niektóre warto by wykluczyć z obsługi - przede wszystkim pliki *.wav. Jeśli to nic nie da, warto byłoby odinstalować wspomniany pakiet i zainstalować coś alternatywnego - na przykład pakiet FFDShow.
Jakiego systemu używasz??
Pozdrawiam,
Dimatheus
Siem 
Odinstalowałam tego kodeka i nic dalej dźwięku nie ma . System to windows XP.
Pozdrawiam 
Hej,
Po usunięciu kodeków koniecznie przeczyść dysk i rejestr za pomocą programu CCleaner. Następnie restartujesz komputer, odinstalowujesz sterowników do karty dźwiękowej i po kolejnym restarcie czyścisz komputer (CCleaner). PO tym instalujesz najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej oraz najnowszą platformę DirectX.
Pod jaką nazwą widoczna jest karta dźwiękowa??
Pozdrawiam,
Dimatheus
Witam 
Jak na razie przeczyściłam i wrócił dźwięk tylko jak odtwarzam piosenkę z dysku a reszta nie działa.
widoczna karta to : C-Media Wave Device
Pozdrawiam 
Hej,
Pisałem przecież, że konieczna jest reinstalacja sterowników. Samo czyszczenie może przynieść mierne skutki - zresztą sama o tym piszesz. Niektóre kodeki robią łądny bajzel w przypadku ustawień dźwiękowych i stąd może być problem.
Tutaj oczywiście mam na myśli przeczyszczenie zarówno dysku, jak i rejestru.
Pozdrawiam,
Dimatheus