Nie graja glosniki we winampie


(Rafal Odb) #1

Witam. mam problem, :wink: tusz ja leci muza to nie graja mi głośniki centralny, subwoofer i dwa tylne głośniki na programie winamp :slight_smile: a jak puszcze na jetaudio muzykę to wszystkie grajom :expressionless: a kartę muzyczną mam http://pl.europe.creative.com/products/ ... -1&listby= ale wogole ta karta od samego początku od kąd mam viste to są problemy nie ma do visty sterów do niej :slight_smile: i nie pamięta ustawię co zresetuje kompa to muszę od nowa ustawiać 5.1, albo jak wkładam płytkę do napędu to przestaje grac muzyka i wyskakuje błąd i znowu muszę wchodzić do ustawień i ustawiać wszystko 5.1 itp, i to mnie zaczyna w :evil:


(Lukaszk 89) #2

Większość mp3 to zwykłe dwukanałówki więc dźwięku przestrzennego nie uzyskasz raczej.Chyba że używasz oryginalnych sterowników możesz użyć CMSS stereo Surround(w EAX Stettings).Dzięki temu dźwięk będzie zawsze we wszystkich głóśnikach.


(Rafal Odb) #3

ale niedawno miałem we winampie że wszystkie mi grały głośniki, ale w innych programach gaja wszystkie np windows media player win vista mp-3 jak leci do graja głośniki a we winampie nie chcą :expressionless: :expressionless:


(Lukaszk 89) #4

Jaka wersja Winamp'a?

Plugin: Output => DirectSound output v2.2.10 =>Allow hardware... <-poszukaj takiego czegoś(chyba z v.5)


(Rafal Odb) #5

mam takiego Winamp 5.531 :arrow: :arrow:


(XMan) #6

Z Winampem ostatnio są problemy. :frowning:

Możesz jeszcze sprawdzić na innych kodekach :

viewtopic.php?f=22&t=246533&st=0&sk=t&sd=a

lub zainstalować AIMP-a :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... &AIMP+2.11

lepsza wersja beta 2.50 :

http://aimp.ru/

Tematy :

viewtopic.php?f=3&t=250172

viewtopic.php?f=6&t=242470


(Rafal Odb) #7

najlepszy moim zdaniem był kiedyś winamp 2.81 :wink: :wink:


(Lukaszk 89) #8

Aimp 2 jest dobry.Nie ma takich problemów jak z Winampem.Sprawdź.


(Rafal Odb) #9

wlasnie instaloje Aimp2 :smiley: :smiley:

W dniu 15.06.2008 , o godzinie 17:35 został dopisany post przez rafal_odb

już sobie poradziłem :wink: :wink: http://id.wklej.org/s/5713 to miałem wyłączone :cojest: ale ten programik nawet fajny Aimp2


(slawex1983) #10

Wszystkie Winampy mają ten sam engine. Zrób tak jak pisał Loookash89 ,


(Rafal Odb) #11

teraz graja wszystkie głośniki i sub :smiley: :smiley:


(Kaka') #12

rafal_odb ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go popełniając błędy gramatyczne. Proszę więc o poprawienie wszystkich swoich postów w tym temacie pod kątem błędów gramatycznych, przy użyciu przycisku zmien.gif