Nie ładuje się mój windows


(Alvaro1337) #1

Witam ! Mam bardzo dziwny problem z komputerem …

Mam na swoim komputerze Win 7 . Dziś chciałem włączyć sobie komputer i natknąłem się na bardzo dziwny problem …

Po włączeniu wyskakuje mi taki komunikat :

4084b1cd422451dfm.jpg

Mogę go ominąć klikając F1 Ale wtedy pojawia się tylko czarny ekran i litery H pionowo wzdłuż lewej Lini ekranu i nic nie mogę dalej zrobić …

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? JuŻ nie mam pomysłów …

Bardzo proszę o pomoc; )


(system) #2

Nie klikaj F1 lecz Delete , wejdź w BIOS, przejdź do pozycji Load Optimized (Optimal) Defaults (lub podobnie) > Enter, potwierdź F10 i zrestartuj komputer.


(Alvaro1337) #3

Problem w tym , że już to robiłem , nawet wyjąłem bateryjkę z BIOS’a … ; c


(Conclusion) #4

Witaj z komunikatu w języku angielskim wynika ze komp włącza się w -safe mode- czyli w trybie awaryjnym ponieważ musisz zresetować ustawienia -frekwencje CPU w CMOS.

Może podkręcałeś procka ? lub robiłeś coś innego co miałoby wpływ na system , jeśli tak napisz. :smiley:

Własnie czytałem jak radzą sobie z tym inni na angielskim Forum -link poniżej-

http://discussions.virtualdr.com/showth … CMOS-Setup

Może być problem z voltarzem . Poza tym temat wyciągnięcia bateryjki! !!


(Alvaro1337) #5

No właśnie nic takiego nie robiłem i to mnie dziwi … Jedyne co robiłem , to przeglądałem facebooka . Już mam tego dosyć .

Macie jakieś pomysły ?


(Conclusion) #6

Zrozumiale ze takie coooooooooooś #-o ale teraz wyjmij bateryjkę na co najmniej 5 minut i sprawdz


(Alvaro1337) #7

wyciagne i zaraz dam znać ; )

Dodane 08.10.2012 (Pn) 19:35

Włożyłem bateryjkę po 5 minutach liczyłem , że problem sie rozwiąże , ale niestety .

Teraz komputer nie chce pokazać nawet napisów na monitorze . Po włączeniu PC’ta słychać tylko krótkie pisk co 3 s …

Słychać , że komputer chodzi ale kontrolka od monitora tylko mruga ; c


(Conclusion) #8

Następna możliwość tego zachowania to! !!

***

Then finally I figured it out, it was the wireless keyboard that I was using that prevented the motherboard from booting, I think it was something to do with the 2.4GHz the wireless keyboard runs at, interfering with the mobo components. But I needed the keyboard to be plugged in there to press the F1 button to enter BIOS. I called ASUS again and told them it was the wireless keyboard I was using (HP wireless keyboard Elite) and that it prevent mobo from booting, the MemOK button didn’t work. They still had no idea why or how to work around it.

*** tłumaczenie

W skrócie ,problem powodowała w tym wypadku- frekwencja- klawiatura bezprzewodowa #-o powodowała niewystartowanie BIOS i start kompa ,konflikt częstotliwości.

Sprawdź i wyłącz jeśli masz podłączone , klawiaturę lub mysz Powyciągaj wszystkie podłączone sprzęty w szczególności USB


(Alvaro1337) #9

Niestety i to nie pomogło . Słychać piski i wentylatory . Ale monitor pracy nie wyświetla …


(Conclusion) #10

spróbuj tak ;

Wyłącz komputer. wciśnij F2 i trzymaj ac włącz kompa ,powinien się pojawić BIOS w którym wybijesz normalny start. To może być także wina bateryjki


(Alvaro1337) #11

niestety i w ten sposób nic się nie wyświetla. Nadal tylko piski i migajaca kontrolka…


(Netropolia) #12

Wyciągnij wszystkie karty, które masz na PCI (jeśli masz), również kartę graficzną i ram. Uruchom komputer, powinieneś słyszeć 3 beepnięcia pod rząd (brak ramu). Wsadź ram i kartę graficzną, ale bez dodatkowych PCI (karta muzyczna, sieciowa itp.). Napisz czy komputer powstał.


(Conclusion) #13

:evil: maszyna che rządzić nami,paskuda jedna ,poszukam gdzie się da i powstawiam jakieś opcje. Może w tym czasie jakaś mądrzejsza głowa tutaj zajrzy i rozwiąże problem =D>

poczytaj także to wymiana-baterii-cmos-t505696.html


(Alvaro1337) #14

Zrobiłem tak jak kazałeś tylę , że nie było żadnych pisków po wyjęciu RAMÓW . Ale po włożeniu cześci na swoje miejsce działa !!

Bardzo dziękuję za pomoc . Zobaczymy na ile czasu to starczy . Dziękuje i pozdrawiam ; )


(Conclusion) #15