Nie mogę odtwarzać filmów - zawiesza się system

Witam,

Mam problem z odtwarzaniem filmów w każdym formacie i nie wiem o co chodzi,:frowning: nie wykluczam do końca możliwość złych kodeków. Gdy chcę włączyć jakikolwiek film to automatycznie mi się zwiesza komputer, wprawdzie nie muszę go resetować ale trzeba się natrudzić z wyłączeniem programu (all player) Jakbyście umieli mi w jakikolwiek sposób pomóc bardzo was proszę i z góry dziękuję

Witam.

Może na początek napisz jakiego masz kompa (parametry).

Paczkę kodeków używasz? Jaką?

Próbowałeś innym playerem?

No więc tak : AMD Athlon 1,3 GHz, Geforce 6600, Asus (plyta glowna) 512 ram (2x DDR).

Próbowałem paczki kodeków K-Lite kodec pack, i paru innych kodeków które pożyczałem od qmpli i im chodzą . Przed formatowaniem kolega mi pozyczył film i od tego się zaczeło a mianowicie gdy probowałem go odtworzyć to mi się 1 raz zwiesil sprzet 8) . Pózniej formatowałem i uzywałem tych kodekow powyrzej niestety nie chodzily . A probowalem : All player, Winamp, WMP,

Hyhy nie musisz się spieszyć…

Po formatowaniu (dysku twardego i po zainstalowaniu systemu miałeś na myśli?) nie możesz odtworzyć żadnego filmu?

Odtwarzasz filmy z dysku twardego czy z płytki cd-r bądź dvd?

Spróbuj tego: http://www.videolan.org/

Pytanie do innych: Mogło być coś na płytce, którą dostał? Jakiś syf, który po uruchomieniu (niby filmu) namieszał w systemie?

Nie łapię ocb, może dlatego, że już późno :stuck_out_tongue_winking_eye:

1.Przed formatowaniem chodziły wszystkie filmy, później przyniósł mi kolega filmik joga bonito na płytce cd i pierwszy raz sie zwiesił komputer (filmik był ściągany z neta) ( nie przeze mnie).

  1. Formatowałem

  2. Zainstalowałem kodeki od kolegi Które jemu chodzą na tym samym systemie (XP HOME EDITION).

  3. Próbuję odtworzyć film i zwiecha :frowning:

  4. Pomóż, jeżeli jakieś jeszcze informacje trzeba to wal śmiało :!:

Sorry że przedtem pisałem nie po kolei.

Nie miałem przed formatowaniem internetu (mam od lutego)

AHA chciałem dodać że filmy pobierane leganie z video.google chodzą na windowsie przez program Google video player

Złączono Posta : 07.07.2007 (Sob) 2:30

Filmy były odgrywane z dysku, cd-r, dvd-r

To My Ci nie pomożemy, pewnie w filmiku był jakiś syf i problem z głowy.

Trzebabyło kupić film a nie ściągać badziew z "torrent"ów.

Spróbuj odinstalować kodeki i All Playera i co tam masz i zainstaluj jeszcze raz, tylko sprawdzaj co instalujesz podczas instalacji kodeków(czasami mają odznaczone chaczyki instalacji np. kodeka do plików .avi albo innych)

Pzdr.