Nie mogę oglądać filmów

Próbowałem już różnych kodeków, odtwarzaczy, sterowników do karty ale na darmo. Od 4 miesięcy nie mogę oglądać filmów.Nie chcę rozbić formata :frowning: Dodam że kartę ( R 9600 pro) mam od jakiś 8 miesięcy i na początku filmy chodziły elegancko.Zainstalowałem stare stery sprzed 3 lat od Radeona 9200 którego miałem przedtem i żadnej zmiany poza uciążliwym dodawaniem Nvidia nForce RAID coś tam i Nvidia Network Bus. Co chwile po włączeniu kompa pojawie się dodawanie tego sprzętu i nie mogę go zainstalować bo muszę jakąś płytę włożyć…

Filmy jak nie działały tak nie działają…:confused:

Nie wiem co namieszałeś ale te stery o których piszesz dotyczą twojej płyty głównej. Proponuję najpierw zrobić porządek ze sterownikami. Puźniej wyinstaluj wszystkie kodeki jakie instalowałeś (np: revo uninstaler) i w to miejsce zainstaluj jeden kodek, najnowszy XviD.

Blastoise , pobierz program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:

-> Nazwa płyty głównej

-> Mikroukład płyty głównej

Nazwa ASRock K7NF2-RAID

Mikroukład nVIDIA nForce 2 Ultra 400

Dodam !!

Blastoise , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj sterownik do karty graficznej ATI CATALYST 5.8.

Przed instalacją powyższego sterownika, odinstaluj najpierw poprzedni:

(Start -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> ATI DISPLAY DRIVERS /usuń/).

Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera, zainstaluj koniecznie najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

Instalowałeś jakieś pakiety kodeków do odtwarzania filmów ?

Jeżeli tak, to odinstaluj je wszystkie programem Revo Uninstaller (wybierz tryb “Zaawansowany” i usuń wszystkie pozostałości po kodekach jakie Revo odnajdzie).

Po deinstalacji uruchom ponownie komputer.

Zainstaluj pakiet kodeków FFDShow oraz Real Alternative (dla filmów RMVB).

Sprawdź, czy filmy działają.

Wciskam setup, pojawia się okienko nVIDIA i nic się więcej nie dzieje…

Pakiety do filmów ? mam Klite najnowszy, odtwarzacze mam Real Alternative, BestPlayer, Allplayer, vlc i nic nie działa.

Jutro spróbuję i dam znać co się dzieję.

Ma ktoś jakieś pomysły ? nic narazie nie instalowałem, czekam co robić…