Nie mogę otworzyć filmu na WP


(Jurasikpiotr) #1

Witam. Na stronie wptv.wp.pl nie mogę oglądać filmów. Chciałem obejrzeć trailer z gry i mi pokazuje taki o to komunikat zamiast okienka z filmem: Niestety konfiguracja Twojego komputera nie pozwala na odtwarzanie telewizji wp w przeglądarce. Możesz spróbować uruchomić podany adres w programie do odtwarzania wideo obsługującym format WMV: i tutaj link do trailera. Otwierałem go za pomocą GomPlayer i otwierał, ale jest to niewygodne. Czy ktoś wie dlaczego mam taki problem? I jak go naprawić? Mam kompa takiego jak w podpisie.


(maku13) #2

Witam.

Jakiej przeglądarki internetowej używasz? Jeżeli to Firefox, to musisz zainstalować rozszerzenie Windows Media Player.

Pozdrawiam.


(Seba86mu) #3

Dokładnie -> ten plugin.


(XMan) #4

WMP -> Narzędzia -> Opcje -> Sieć zaznacz TCP oraz HTTP.

Możesz jeszcze w ,Konfiguruj" zaznaczyć Autowykrywanie ustawień serwera proxy.

Panel sterowania -> Opcje internetowe -> Prywatność -> Średni.

Póżniej trzeba zainstalować format ActiveX oraz DivX Web Player / 6105 KB /.

Nie instaluj Yahoo Toolbar - a jak chcesz to instaluj. :slight_smile:

Mam kodeki K-Lite Codec Pack Standard + Real Alternative.

Na słabym internecie, radiówce odbieram bez problemu przez IE7.


(Jurasikpiotr) #5

Witam. Ja używam Opery, więc co teraz? Też coś zainstalować muszę? DivX Web Player jest zainstalowany. Java również.


(Placio74) #6

Oczywiście do FAQ zajrzałeś?

Bez DivX Web Player, K-Lite, Real Alternative (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego to oprogramowanie nie ma wpływu na wptv.wp.pl?) - ale za to z zaktualizowanym Windows Media Player i kodekami Microsoftu (WMV9/WMA9.1) u mnie wideo na tej stronce jest odtwarzane.


(mysz 1) #7

Musisz zainstalować wtyczki dla Opery ,

http://my.opera.com/polski/forums/topic … ent1907872

Jeśli masz dostęp do XP z Operą ,skopiuj wtyczki i wklej w Operze Visty .


(Jurasikpiotr) #8

Hejka. Zmieniłem przeglądarkę na Mozille. Zainstalowałem wtyczkę, którą mi podaliście. Już jak otwieram wp tv to jest okienko od wmp 11, gdzie powinno odtwarzać film, ale nic się nie dzieje. W oknie pokazuje tylko napis gotowe i nawet jak klikam play to nie odtwarza filmu. Nie wiem dlaczego :frowning: Mam internet bezprzewodowy, Vista 64 bity i WMP 11.