Nie moge uruchomic z moim nowym komputeram


(Suryxs) #1

Zbudowalem moj nowy komputer , dlaczego nie urchamial ani nie wyswietla na monitora ??

Sprzet :

plyta glowna : ELITEGROUP P965T

pamiec :TwinMos 8D23KK-TT 1GB

procesor : Core 2 Duo processor E6550

i co dalej mam zrobic ?

p.s

http://www.61131568.com/ArticleShow.asp?ArticleID=193

taki mam sprzet ,ktory sprawdza cos bledy z wartosci .. mam E9 = taki wskaznik na sprzetu


(Technik Elektro) #2

na forum piszemy po polsku zgodnie z pewnymi standardami gramatycznimi :P.

wszystkie kable podłączone ?? front panel - przyciski z przedniej obudowy ?? zasilanie do karty graficznej ?? podłączyłeś dobrze zasilanie ?? 24pin +4pin dodatkowe ??

manuala do tego modułu co podaje kody błędów nie masz ?? wiatraki się kręcą ?? głośniczek systemowy podłączony ?? piszczy ??.


(Ziomixiu) #3

A możesz podać więcej szczegółów co sie dzieje jak naciskasz przycisk włączający??


(Suryxs) #4

tak wszystkie kable podlaczone ..

Zimoixiu .. procesor dziala i nie wiem co sie dzieje .. a na poczatek i tez bios nie uruchamia


(Technik Elektro) #5

karta graficzna zintegrowana ?? monitor lcd na dvi ?? source poprawie wybrany ??


(Suryxs) #6

Mam GT 8500 Palit ...


(Technik Elektro) #7

jakieś zasilanie ma dodatkowe ?? zasilacz jaki posiadasz podaj markę i moc...


(Suryxs) #8

mam zasilacz 400 W ( razem z obudowy Mustang )


(Technik Elektro) #9

zasilacz do wymiany na Amacrox ax400-pnf minimum :-).


(Suryxs) #10

mysle , mam plyta gl. 1033 FBS , a porcesor 1333 FSB czy to dobrze ??


(Technik Elektro) #11

sprawdź na stronie producenta płyty głównej czy obsługuje procesor który posiadasz. 1033 FSB tak poza tym :P.


(Polopolo1991) #12

Zmień temat bo inaczej temat poleci do śmietnika. :smiley: :stuck_out_tongue:


(Suryxs) #13

no wlasnie , musze ulepszyc plyte glowna z FSB 1333 zeby czy jest dobrze ?