Nie mogę usunąć Herss.exe, h0.exe


(sylvetta) #1

Proszę o POMOC!!

Wczoraj wszystko było ok, a dziś włączam kompa a tu info "znaleziono wirusa" nds0q.exe, Herss.exe, h0.exe, mbdm.exe, OnLineGames.FOU, . Dyski otwierały się nieprawidłowo tzn zamiast w oknie wyskoczyło okienko "otwórz za pomocą".

bardzo proszę o sprawdzenie logów z OTL (z podłączonymi do komputera wszystkimi pendrive'ami jakie posiadam)

OTL log: http://wklej.org/id/258219/

Extras log: http://wklej.org/id/258220/


(deFco247) #2

Nic tu już nie ma.

Z najnowszych plików na dysku wnioskuję, że skanowałaś MBAM i zabezpieczyłaś dyski folderami Autorun.inf.

W OTL kliknij CleanUp lub zastosuj OTC, bo masz go na dysku.

Jeśli korzystasz z Przywracania Systemu, to wyłącz i włącz je na wszystkich dyskach. Instrukcja XP, Vista lub Windows 7.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).


(Gutek) #3

Zastosuj się do tego Tematu i zmień tytuł tematu.

Pozdrawiam Gutek


(sylvetta) #4

Postąpiłam wg. wskazań z odp

W trkacie skanowania OTL AcraVir ponownie sygnalizował wirusy w pliku h0.exe i ...(nie zapiasałam :frowning: )

Załączam logi po skanowaniu:

OTL log

http://wklej.org/id/258356/

OTL Extras

http://wklej.org/id/258357/


(deFco247) #5

W logu żadnym tego nie ma. Podawaj pełną ścieżkę do pliku, a nie samą nazwę.


(sylvetta) #6

komp przeskanowwany Malwarebytes' Anti-Malwar. Podczas sakanowania tym programem AVAST zaalertował na dyskach D, E, F wirusa Win32:Trojan-gen

log http://wklej.org/id/259142/

sam Malwarebytes' Anti-Malwar po skończeniu niby nic nie wykrył log http://wklej.org/id/259154/

(czy w trakcie skanowania czy OTL czy Malwarebytes' Anti-Malwar antywirusy tez wyłączać??)

przeskanowalam nastpenie OTC ( wyłączone przywracanie systemu) i zresetowałam kompa

Później skan OTL

oto logi OTL http://wklej.org/id/259147/

OTL Extras http://wklej.org/id/259150/


(deFco247) #7

Wyłącz i włącz Przywracanie Systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja XP.

Poza tym nic nie ma.


(sylvetta) #8

przywracanie systemu było wyłączone przed resetem a po resecie jeszcze nie włączyłam.

Już zrobione. Dziękuje za odpowiedz.