Nie mogę wyświetlić strony


(Discovery) #1

Szanowni koledzy nie mogę wejść na konkretną strone www. Wszystkie inne śmigaja jak należy a na tę jedną nie mogę. Dodam że nie jest to strona typu xxx. Proszę poradźcie coś. System : xp. przglądarka Opera 9.51, IE też nie daje rady


(Frog) #2

A może po prostu ta strona nie działa.

Pytałeś znajomych czy u nich normalnie się otwiera?


(Discovery) #3

tak pytałem u innych wszystko śmiga jak należy.


(Frog) #4

Dzieje się tak od pewnego czasu czy od zawsze?

Może zostałeś zbanowany na tej stronie.

Podaj więcej informacji, bo na razie żądasz od nas raczej wróżenia z fusów...


(Discovery) #5

na stronie nie jestem zbanowany... bo tam nie ma nic do banowania. może jakiś programik zblokował mi domene... tylko gdzie to sprawdzić?


#6

discovery , na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.


(Discovery) #7

Koledzy naprawdę nikt nie może nic wymyśleć?

Może to będzie pomocne. ... Dzieje się tak na laptopie, na stacjonarnym działa normalnie. Ta sama sieć. zmieniam tylko kabelek ze stacjonarnego do laptopa. Po wpisaniu strony dostaję taki komunikat:

"Próbujesz odwiedzić adres http://nastepuje adres.pl/html/glowna.html, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.

Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo."

Oczywiście sieć działa. Nie ma żadnego rutera. Tylko ta jedyna strona nie chce wejść.


(rafi84tek) #8

discovery ,

tymczasowo możesz spróbować wchodzić przez bramkę proxy:

http://www.bramkaproxy.org/

http://www.anonimowosc.org/news.php

wystarczy na powyższych stronach wpisać adres WWW który Ciebie interesuje.

R.

____________________

PS

mam podobny problem,

dwa komputery: 1 - stacjonarny (XP), 2 - laptop (Vista).

Połączone kablem skrosowanym.

Internet (Sferia) podłączony jest do 1, który udostępnia połączenie. Komputery widzą się w LAN, można kopiować pliki z obu komputerów, internet jest na obu maszynach.

Od jakiegoś czasu (około miesiąca, wcześniej wszystko było OK) na laptopie nie mogę się połączyć z Voratlem - ani stroną główną, ani Forum. Wszystkie inne strony WWW jakie odwiedzam działają poprawnie. Korzystam z FF3, ale sprawdzałem też IE7 - ten sam problem. Na stacjonarnym wszystko śmiga.

Przy korzystaniu z bramek Proxy strona się ładuje.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam,

Rafał