Nie moge zainstalowac systemu!


(Fedlightt) #1

Witam

Mam problem ! Miałem wgrany system Windows 7. Dzis wsadziłem płyte z windows xp i przeszedłem przez wszystko, klikam formatuj C: ,formatowanie poszło, komputer samoczynnie restartuje sie i od nowa, kopiowanie plików i tylko moge formatowac a nie wgrać system.

Wkładam płyte z win 7 i na jednej wchodzi w system instalacyjny ale nie widzi dysków a kiedy wkladam płyte nr 2 z win 7 wyskakuje info ze brak sterowników.


(pawcio1212) #2

co do systemu windows 7 to wgraj sterowniki sata jeśli chcesz żebyśmy podali ci sterowniki to napisz przynajmniej jaką masz płytę główną

a co do 1 problemu z x to wyłącz bootowanie z płyty albo nie naciskaj klawisza to wystarczy a jeżeli nadal nie to wyciągnij płytę z napędu jak będzie chciał się uruchomić nie bój się przy instalacji poprosi o tą płytę

ostatecznie to przełączyć bootowanie w biosie(i możesz to zrobić po tym uruchomieniu po skopiowaniu plików)


(Fedlightt) #3

jeszcze jak byś tak mniej wiecej napisał co dokładnie mam zrobić ( przełaczenie botowania)


(Jtkmalinowski) #4

Google nie boli:

Link

2 wynik jest np. dobry


(Fedlightt) #5

moja płyta to Gigabyte GA-MA69VM-S2

zmieniłem to botowanie na wszystkie sposoby to znaczy pierwsze cd ,pierwszy dysk i nic :confused: ciagle poczatek instalacji,format i odnowa


(Jtkmalinowski) #6

Jak odpalasz z płyty to zawsze tak będzie. Musi wystartować to co wgrała płyta z XP, czyli instalator na dysku twardym. Wyjmij po prostu tą płytę i pozwól, żeby się "Windows XP" włączył. Później poprosi cię, żebyś z powrotem włożył płytę z instalatorem.