siema. mam problem. mam win 98se i już od dawna chce zainstalować na moim kompie(1 Giga procek, 256 mb ram, grafika geforce2 mx 32 mb, 40 giga dysk) win xp ale sie nie da. za kazdym razem problem sprawia zintegrowana z płytą k7s5a karta dzwiekowa(Avance AC’97 Audio for SiS® Audio Controller). mam do niej sterownik SiS 7012 PCI Audio Driver. jak instaluje po formacie to nie chce sie wogle załadować a jak chce nałożyć na win 98 to pisze ze moja karta to urządzenie które sprawia problem i tez nic.
dzięki za rade ale teraz pojawia sie z kolei pytanie jak wyłączyc karte w biosie? boje sie biosu bo wiadomo jak cos sie zle zrobi to moze byc nieciekawie.
pozdrówka
Złączono Posta: 23.10.2005 (Nie) 13:08
a moze są jeszcze jakieś inne sposoby na zainstalowanie win xp. czytałem tutaj o różnych problemach z karta dzwiękową podobna do mojej, ale zawsze te problemy występowały już kiedy na pececie był xp. a więc zainstalowanie go nie graniczy z cudem
A czy na WIN98SE z tą kartą było dobrze - wszystko co dzwięk pracowało jak należy.
Więc na XP nie powinno być problemu.
Musisz mieć do niej sterownik do systemu XP.
Po zainstalowaniu XP,wchodzisz do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co dzwięk - ma być pusto,restart kompa i jak się da na wszystko co system znajdzie daj ANULUJ,jak się nie da to też nie problem.
I uruchamiasz ster ten - i powinno być dobrze o ile karta sprawna.
Są bo ja mam tą płytę i te sterowniki do tej karty dźwiękowej To na 100% nie wina sterów. Swoją drogą ciekawe… Ja miałem kiedyś identyczną konfigurację i bez problemu instalowałem XP.