Nie mogę zainstalować Windowsa 7

Witam mam taki problem gdy próbuje zainstalować Windowsa 7 na komputerze na którym był Win 10 wyskakuje mi taki problem.
Kombinowałem na różne sposoby ale pod koniec instalacji wyskakuje taki problem, formatowałem dysk na którym był system itd.
Może ktoś miał podobny problem lub zna rozwiązanie?

Hej,

Instalujesz Windowsa z płyty DVD czy z pendrive’a? Jeśli to drugie, to jakim programem przygotowywałeś bootowalnego pendrive-a?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Instaluje win 7 z płyty

Jakiej generacji masz procesor?
Jeśli 7-mej lub nowszy, Windowsa 7 nie zainstalujesz.

Oryginał czy jakaś przeróbka?

Jest to stary laptop na którym 7mka działała ale gdy była darmowa aktualizacja na 10tke to został zrobiony uptade a teraz mam problem żeby wrócić na 7mke

w sensie płyte pozyczylem to nie wiem ale wiem ze dziala

Jeśli - zgodnie z tym, co edytowałeś - jest to przeróbka, to nie zostaje nic innego, jak zaproponować Ci ściągnięcie oryginalnego obrazu systemu Windows 7 i wypalenie go na płycie DVD, bądź przygotowanie bootowalnego pendrive’a.

Płyta jest oryginalna to mój brak wiedzy wprowadził w błąd

• Płyta nie ma widocznych uszkodzeń?
  • Jaka płyta główna jet w komputerze?
  • Jaki dokładnie napęd DVD?

Jest to laptop starszy płyta jest sprawna w 100%

W poprzednim poście było więcej niż jedno pytanie. Co to dokładnie za laptop?

no masz podane :stuck_out_tongue:

Windows w wersji Ultimate i oryginalność to jakoś mi się nie chce wierzyć. Ja jednak bym obstawiał, że ta przeróbka coś nie chce działać z twoim sprzętem i tyle. Ściągnij sobie iso z Microsoftu, lub jakąś “renomowaną” przeróbkę ze zintegrowanymi poprawkami, ale BEZ zintegrowanych sterowników NVME i USB. (renomowaną to nie wiem czy mi tu wolno podpowiedzieć bo pewnie zaraz ban poleci.)

Wiesz, generalnie to Tobie powinno zależeć na otrzymaniu pomocy, nie mnie. A skoro odpowiedź to starszy laptop, to ja napiszę tylko tak: problem wynika z problemu z instalacją. Tyle!

Tyle że to nie ja napisałem a ktoś inny mniejsza już dzięki za pomoc :smiley:

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/330137/there-is-no-disk-in-the-drive-please-insert-a-disk-into-drive-device-h

1 polubienie

…albo groźniejsza opcja

1 polubienie

Spróbuj zrobić ISO z tej płyty, i wrzuć to Rufusem na pendrive, i z niego spróbuj zainstalować, jeśli tylko płyta główna potrafi już odpalać boot z pendrive’a.
Ew. możliwe że płyta jest trefna.
Warto zobaczyć u kolegi czy dzieje się to samo.

Masz rację - zakręciłem się. Przepraszam. Co do meritum, możesz podać dokładny model laptopa?