Nie można zainstalować sterowników Realtek Sony Vaio E14


(Kowalska Mlg) #1

Witam, mam problem, posiadam Sony Vaio model SVE14A1S6EB, Windows 7. Kilka dni temu wyskoczyl mi blad zwiazany z programem Dolby Home Theater.http://wstaw.org/w/1CdP/

Od tego czasu nie mogłam w żadnym programie otworzyć mp3 a filmy nie miały dźwięku, mimo to dźwięk byl normalnie podczas np ogladania czegos przez przegladarke. Sciągnelam kodeki k-lite oraz aktualizacje realtek ze strony Sony. Nic to nie dalo. Nastepnie za radą kolegi odinstalowałam Realtek. Proba ponownego zainstalowania Realtek (6.0.1.6573) nie udala sie, pojawia się jakis blad z instalacja sterownikow i laptop zamilkł kompletnie, w prawym roku mam przekreslony glosnik i wyswietla mi sie, ze zadne urządzenia audio nie są zainstalowane. Probowalam sciagac jakies kodeki do realtek, odisntalowywalam i instalowalam go juz kilka razy, przeskanowalam system w poszukiwaniu wirusow i nic. W menadżerze urządzen wyglada to tak http://wstaw.org/w/1CdQ/ i tak

http://wstaw.org/h/2d92759acef/. Aha a jesli chodzi o ten Dolby Home Theater to aktualnie gdy staram sie go zainstalowac pojawia sie taki blad http://wstaw.org/w/1CdR/ . Obstawiam, ze czeka mnie formaty dysku, chyba ze ktos ma jakis inny pomysl.Please help !


(falcon89) #2

Ten sterownik sprawdzałeś http://www.sony.pl/support/pl/product/SVE14A1S6EB/downloads/REDAUD-00266359-0042_6221


(Kowalska Mlg) #3

tak, sciagalam to nawet dwa razy, lacznie z tym http://www.sony.pl/support/pl/product/S ... -0042_6222, niestety, nie działa.


(falcon89) #4

Możesz spróbować odinstalować sterowniki Realteka i wyczyścić pozostałości za pomocą http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Swee ... 33842.html


(Kowalska Mlg) #5

po zastoowaniu tego sweepera realter niby zainstalowal sie poprawnie ale teraz dla odmiany blad jest w tym miejscu (dzwieku nadal brak ) http://wstaw.org/w/1Cev/, http://wstaw.org/w/1Cew/


(falcon89) #6

Odinstalowałeś sterownik do karty sieciowej.

-- Dodane 16.01.2013 (Śr) 17:14 --

Sterownik do karty sieciowej http://www.sony.pl/support/pl/product/SVE14A1S6EB/downloads/REDETH-00266366-0042_6224


(Kowalska Mlg) #7

no wlasnie o to chodzi, ze to samo mi sie odinstalowalo i mimo, tego ze probowalam to zainstalowac, nic sie nie dzieje, btw teraz ten drugi wykrzynik przy kontrolerach dźwieku powrocil wiec znowu nie mam zainstalowanego urzadzenia audio i do tego karty sieciowej... o co tu chodzi, moze to jakis wyjatkowo wredny wirus czy cos?