Nie odtwarza dzwięku tylko przy filmach:/


(nieporadna ale sie staram) #1

używam do odtwarzania filmów bestplayera.avi codekiem sprawidziłam jakich potrzebuje kodeków

DX50 = DivXNetworks Divx v5, Niesprawdzone

MPEG Layer-3, Obsługiwane

oby dwa sa zainstalowane, a dzwięku nie ma przy żadnym odtwarzanym filmie :frowning:

(próbowałam tego z różnymi filmami z takim samym skutkiem)

próbowałam winampem - dzwięk jest ale obrazu nie ma:/

co może być przyczyna braku dzwięku przy filmach próbowałam tez SubEdit playerem otworzyć (nie gra równiez mp3)

O CO CHODZI??? HELPPPP! !!


(fiesta) #2

Spróbuj tego kodeka audio:

AC3 Filter:


(nieporadna ale sie staram) #3

tego też próbowałam;(

na 99,9% jestem pewna że to nie wina kodek ów

próbowałam miliona konfiguracji kodeków z różnymi filmami (które wcześniej chodziły bez problemu)

ciągle cisza:(


(Damian) #4

Hmmm...Może masz wyciszoną pozycje wave/mp3 w karcie dźwiękowej. Wejdź tu:

Panel Sterowania>>>Dźwięki i urządzenia audio>>>Zaawansowane>>>A tutaj ustaw wave/mp3 tak jak na obrazku:

mp3.JPG


(nieporadna ale sie staram) #5

oki u mnie te ustwienia znajdują sie troszke w innym miejscu ale sa włączone

czy to może mieć coś wspólnego z tym że mam 2 karty dzwiękowe?

(jedna z nich jest chyba zintergrowana ale głowy sobie za to nei dam uciąć :/)

tylko od jednej sa zainstalowane sterowniki, dzwięki i mp3 działają bez zarzutów:/

prosze wymyślcie coś !!

DZIAŁA!! :lol:

nie wiem jakim cudem ale wykrywał sterowniki drugiej karty (których nie instalowałam)

w panelu sterowania w systemie nie wykrywał drugiej karty ale w multimediach wykrywał ja:/dziwne

ale metodą prób i błędów doszłam z której karty korzysta:)