Nie otwierają się niektóre strony


(Poggromca) #1

Nie mam żadnych logów, bo nie wiem co jest potrzebne więc najpierw proszę na podstawie informacji, które zaraz wypisze podać co mam przygotować...

Więc tak. Nie wiem dokładnie co się otwiera, a co nie, ale załóżmy konto na fb działa bez szwanku... Tam mogę robić wszystko, ale np. samo google już stwarza problemy... Z pobieraniem raczej problemów nie ma, ostatnio szło 22 kb/s, ale to raczej spowodowane było ściąganiem z limitem... Gdy dziś chciałem coś ściągnąć no to klapa nic nie wyszukuje mi, czasami adres przejdzie i się otworzy, ale to trzeba znaleźć jakby furtkę a praktycznie chwile kiedy znika ta jakaś magiczna zasłona... Mój internet, a raczej dostawca to Multimedia, prędkość 12 mb/s, wcześniej działało wszystko bez szwanku, a jeśli strona się otwiera to śmiga wszystko ładnie szybko... Czy to wirus? W innych tematach było takie podejrzenie... I jeszcze prośba... Proszę o dokładne tłumaczenie, bo np. w poradach w innym temacie było coś o zmianie adresu DSL czy coś, 8.8.8.8, ja nie wiem co to jest i nie jestem za bardzo obeznany. Dziękuję...

-- Dodane 18.11.2012 (N) 18:50 --

Nikt nie pomoże :?


(seq23) #2

ciężko pomóc gdyż to co zostało napisane to istna magia… nie wiadomo o co chodzi…


(Poggromca) #3
  1. Mam internet z Multimediów 12 mb/s

  2. Niektóre strony nie otwierają mi się (komunikat: Nie można odnaleźć serwera); właśnie to jest problem

  3. Czasami też jest to mozolne długie włączanie, ale rzadko

  4. Pobieranie w normie

  5. Czytałem, ze może być to wirus

  6. Co do otwierania stron to jest to na takiej zasadzie, że czasem po prostu wygląda jakby neta nie było, bo bez żadnego oczekiwanie natychmiast pojawia się komunikat podany wyżej, nawet po odświeżeniu… (na moje oko to nie wina neta)

  7. Facebook np. działa bez zarzutu

  8. Proszę o pomoc; podanie tego co ja mam wam tutaj jeszcze pokazać (dane)…

Jaśniej?