Nie rozpoznano urządzenia USB


(Afrodyta29) #1

Witam, mam problem aczkolwiek gdy podłączam moją kierownicę do komputera wyskakuję błąd: Nie rozpoznano urządzenia USB...

Sterowniki zainstalowałem pomyślnie. Oto filmik z tym błędem. http://www.youtube.com/watch?v=bNZ0mgj-Thg. Proszę o jaknajszybszą pomoc.

Z góry dziękuje i pozdrawiam :slight_smile:


(Revolver0) #2

Usuń drivery i zainstaluj je zgodnie z wyświetlanymi monitami. Instalator nie raz jest wybredny i prosi o podłączenie urządzenia podczas instalacji sterowników. Może kierownica ma jakiś włącznik.


(Afrodyta29) #3

Właśnie nie . Bo innstalator naciskasz tylko next to odrazu instaluje(to sa tylko 2 pliki) i finish. A kierownica jak jest podłączona do komputera to automatycznie się uruchamia.Może to jest spowodowane czymś innym? POMOCY


(Revolver0) #4

Co to za kierownica i jaki system.


(Afrodyta29) #5

Kierownica Double Vibration Steering Wheel i Windows Vista™ Home Premium.


(Revolver0) #6

Ostatnie co mi przychodzi do głowy. Już raz na tym forum zainstalowałeś to kierownicę w Viście, czy od tego czasu robiłeś formata/ instalowałeś na nowo Vistę. Jeżeli nie to jedynym sposobem, który i tak w 100% nie gwarantuje, że kierownica będzie znów działać jest całkowite jej usunięcie. To na ten temat wszystko co mogę Ci poradzić, czyli tak odinstalowujesz sterowniki jak i również wpisy które zostawiła ta kierownica jak dzialala.

http://support.microsoft.com/kb/941600

http://support.microsoft.com/kb/942462

Pokaż screna menedżera urządzeń z opcją pokaż ukryte urządzenia, Bez kierownicy i z włożonym kablem usb kierownicy do portu

To Cię może zainteresuje http://www.vista.pl/porady/374_gdy_usb_nie_dziala_w_viscie.html


(Afrodyta29) #7

Odinstalowałem kierownice i mam pytanie w jaki sposób usunąć te wpisy?

Gdy kupiłem nowy komp niedawno : Grudzień : To niedziała odrazu z czystym systemem.

A oto screen z menadżera urządzeń z ukrytymi urządzeniami : forumtpu.jpg


(Revolver0) #8

Odinstaluj całkowicie ten driver, jak masz tam gdzieś pliki konfiguracyjne tej kierownicy w katalogu systemowym tez usuń. Może w tedy coś zaskoczy. Próbowałeś tego http://www.vista.pl/porady/374_gdy_usb_nie_dziala_w_viscie.html


(Afrodyta29) #9

Usunąłem całkowicie kierownicę i dalej to samo.

Z vista.pl też zrobiłem. Usunąłem ten plik. : /

Jestem już załamany... Czym to może być spowodowane ? :cry:


(Revolver0) #10

Jeżeli na Windowsie XP działała to wina visty, więc może reinstalacja windy, kierownica na innym kompie działa, sterowniki do płyty głównej zainstalowane, może usb masz coś zepsute.


(Afrodyta29) #11

Po 1 : Ostatnio podłaczyłem drugi komp to jest podobny problem. Po 2 : Specjalnie dla kierwnicy reinstalowałem Viste 2 razy. Po 3 : USB nie jest uszkodzone ponieważ podłączałem pod to internet, pendriva itp... Sterowniki do płyty głównej mam zainstalowane.

-- Dodane 06.06.2009 (So) 19:21 --

Może to wina samej kierownicy?