Nie uruchamiają się niektore aplikacje; bład Generic host


(patryk7710) #1

Hej, prosze sprawdzcie mi logi; nie wiem ktore sa istotne wiec zamieszczam kilka roznych.

Co jakis czas pojawia mi sie blad Generic host Process for Win32 Services; net czasem bardzo wolno chodzi, a także nie uruchamiają się niektore aplikacje, które chce zainstalowac na komputerze, np photoshop cs3 (ale też np HiJackThis.exe). Oprocz tego czesc innych programów, np gg, ktore mam zainstalowane jestem w stanie uruchomić tylko i wyłacznie od razu po starcie systemu; chwilę później już nie...

z gory dzieki za pomoc

HijackThis:

http://www.wklej.org/id/213794/

OTL extras:

http://www.wklej.org/id/213869/

OTL

http://www.wklej.org/id/213871/


(izok1980) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/blad-generic-host-process-for-win32-services-t93075.html


(patryk7710) #3

Ok, dzieki, zaraz zobacze ten wątek; a te inne problemy mają coś wspolnego z tym bledem Generic host...., czy to cos innego?


(izok1980) #4

Poczytaj to co to co pokazałem jak się uporasz z generic host process będziesz wiedział na czym stoisz może te błędy są przez to :slight_smile:

PS.Na pewno też wypowie się na ten temat jakiś fachowiec :wink:

Pozdrawiam :slight_smile:


(patryk7710) #5

Hej,

probowałem zainstalować tą łatkę, ale pisze mi że "instalator wykrył, że wersja dodatku Service Pack tego systemu jest nowsza niż aktualizacha, którą chcesz zainstalować. Nie ma potrzeby instalowania tej aktualizacji". No i nie da sie jej zainstalowac. Moge bez instalowania tej łatki przejsc od razu do punktu drugiego:

"2. Robakom zamykamy porty tym programem. Znaczki mają być zielone. Jeżeli jest coś na żółto to zostawiamy. Po tej operacji uruchamiamy ponownie komputer i po sprawie"?

Pozdrawiam:)


(izok1980) #6

tak pozamykaj porty tym programem :wink:


(patryk7710) #7

Ok, dzieki izok:), pozamykałem je...,

problem z nieuruchamianiem sie aplikacji jednak pozostał....

także prosze fachowców o sprawdzenie logów:)


(krzysiekx) #8

Log HijackThis czysty


(patryk7710) #9

Oki, a OTL tez? Ewentualnie moge jeszce logi z jakis innych programów zrobic....