Microsoft oszalał jak wierzyć temu newsowi Klik następca DX10 - DX10.1 nie będzie zgodny z kartami obsługującymi DX10 i trzeba będzie kupować nowe karty… A miałem zakupić za tydzień jakąś nową karte ;/
narzazie nie warto kupować kart z obsługa dx10 bo nie widziałem jeszcze żadnej gry z taką obsługą najlepiej poczekać do zimy i wtedy coś będzie więcej wiadomo o tym :mrgreen:
A Microsoft Flight Simulator X ? I widać działanie dx10
No i co z tego na viście nie da się grać normalnie. Mam vistę ultimate pl 32 bit, a np. w stalkera (full szczegóły) gram płynnie pod warunkiem, że nie biegam i nie strzelam za dużo :lol: Mój komp jak widać, sterowniki i aktualizacje do visty najnowsze. 600 zł wyrzucone jak na razie w błoto. Wracam do XP. A z gier pod DX 10 jest np. Halo 2.
boże ta vista to totalne nieporozumienie. Służy tylko to zbijania kasy i zmniejszania wydajności kompa. Nie zamierzam kupować tego badziewia. A w ogóle co to ma być że Dx10.1 ma być nie zgodne z poprzednikiem. Ludzie wydali kupe kasy na GF8800 a teraz co, znowu wydawać kase bo im sie nie chce robić kompatybilnego oprogramowania. Z resztą ledwo dx10 wszedł a oni już chcą następnego robić. Mogli od razu zrobić porządnie go a nie teraaz kombinują.
My rozmawiamy o DX10.1 ;]
Teorytycznie rzecz biorąc GF8800 jest stary xD (koniec 2006r. pojawienie się na rynku)
Cóż, mam nadzieje, że tak się nie stanie.
ale dx10 i tak samo dx10.1 jest tylko pod viste 
Zobaczymy 8)