Niebieski Ekran


(Kkkamil105) #1

Witam podczas defragmentacji w połowie wyskakuje mi niebieski ekran albo podczas analizy i jeszcze jak skanuje antywirusem to jest to samo a to log z HijackThis http://wklej.org/id/138373/


(Umpfh) #2
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKLM\..\Run: [FixCamera] C:\WINDOWS\FixCamera.exe

O4 - HKLM\..\Run: [tsnp325] C:\WINDOWS\tsnp325.exe

O4 - HKLM\..\Run: [snp325] C:\WINDOWS\vsnp325.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [ccleaner] "C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe" /AUTO

O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

Zaznaczasz i Fix.

Wejdź w: Panel Sterowania -> System -> zakładka zaawansowane ->Uruchamianie i odzyskiwanie -> Ustawienia , w sekcji Awaria systemu odznacz Automatycznie uruchom ponownie

Wykonaj: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=16074


(Kkkamil105) #3

Probably caused by : csrss.exe


(Umpfh) #4

Rozkręć komputer i oczyść z kurzu.

Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki, a te usuń programem: Drive Cleaner 3

Deamon Tools używasz? jeśli tak odinstaluj

Daj loga z OTL: hijackthis-rsit-otl-dds-inne-instrukcja-t36654.html

Źródło: http://mellomarylka.blogspot.com/2007/0 ... creen.html


(Kkkamil105) #5

http://wklej.org/id/138556/

-- Dodane 22.08.2009 (So) 20:52 --

Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+22c37 )


(Umpfh) #6

Wklej w okienko OTL poniższy tekst, wciśnij Run Fix:

:Processes

explorer.exe


:OTL

O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] File not found

O18 - Protocol\Handler\ipp - No CLSID value found

O18 - Protocol\Handler\msdaipp - No CLSID value found

O32 - AutoRun File - [2009-06-11 17:03:44 | 00,000,000 | RHSD | M] - D:\autorun.inf -- [NTFS]


:Files

C:\found.000


:Reg

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\

mountpoints2]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"SuperHidden"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"Hidden"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"ShowSuperHidden"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]

"CheckedValue"=dword:00000001

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden]

@=""


:Commands

[emptytemp]

[start explorer]

[Reboot]

Dajesz nowego loga z OTL po restarcie

to ogólny błąd, może być problemem dotyczącym sterowników, albo sprzętu.

najpierw przetestuj pamięć programem Memtest 86+ - wypalasz go na płytę, resetujesz, F11 i niech komputer wystartuje z tej płyty i testuje. zostaw tak na całą noc

podaj jakie masz podzespoły komputera wraz z zasilaczem


(deFco247) #7

To jest folder, do tego nieusuwalny. 8)

Przecież tutaj znajdują się poprawki Windows Update. :shock:


(Umpfh) #8

ok, faktycznie, pomyliło mi się z niepotrzebnymi plikami, usuwam w skrypcie


(Kkkamil105) #9

Wklejam do OTL i naciskam Run Fix i wszystko znika tylko zostaje ten program i się zacina 2,0GB RAM, Intel Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz, Radeon X1550, Zasilacz 350W MAX


(Umpfh) #10

A wklej poniższe i zobacz czy usunie. Żeby wkleić całość przesuń suwakiem w dół.

:Processes

explorer.exe


:OTL

O32 - AutoRun File - [2009-06-11 17:03:44 | 00,000,000 | RHSD | M] - D:\autorun.inf -- [NTFS]


:Files

C:\found.000


:Reg

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\

mountpoints2]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"SuperHidden"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"Hidden"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced]

"ShowSuperHidden"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]

"CheckedValue"=dword:00000001

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden]

@=""


:Commands

[emptytemp]

[start explorer]

[Reboot]

(Kkkamil105) #11

http://wklej.org/id/138706/


(Umpfh) #12

Wykonaj pełne skanowanie tym programem: http://www.programosy.pl/program,malwar ... lware.html wykasuj wszystko co znajdzie i daj loga po kasacji

odpal na noc memtest 86+

wykonaj resztę


(Kkkamil105) #13

http://wklej.org/id/138729/


(Umpfh) #14

Czyli syfu żadnego nie ma. teraz testujesz pamięć jak wyżej pisałam i podajesz dokładne dane na temat podzespołów w komputerze, wraz z zasilaczem


(Kkkamil105) #15

Procesor Intel Core2 CPU 6300 1.86GHz, Płyta Główna Asus P5VD2-MX, Ram 2,0GB, Karta Graficzna Radeon X1550 Series 512, Dysk Sata Samsung 232 GB, Zasilacz MPT-350P


(Umpfh) #16

Słaby zasilacz, jeden z podejrzanych w tym momencie. Do wymiany.

Test pamięci robiłeś?


(Kkkamil105) #17

znowu mam ten błąd Probably caused by : csrss.exe i dzisiaj zrobię test pamięci a zasilacz to na jaki wymienić 400

-- Dodane 24.08.2009 (Pn) 18:45 --

zrobiłem już test pamięci i nie niema żadnego błędu


(Umpfh) #18

Corsair albo Chieftec - to takie z górnej półki, sama używam i polecam.

daję linka do polecanych zasilaczy, wedle gustu, którykolwiek wezmiesz, bedzie dobry: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=85052