Korpirkor
(Korpirkor)
7 Czerwiec 2007 17:54
Witam !
Od kilku dni bawię się grami komputerowymi i niestety mam pewien problem - w niektórych grach, jak np. “STALKER” czy “NEVERWINTER NIGHTS 2” niebo wygląda cokolwiek dziwnie…
Oto screeny:
Dodam jeszcze, że w Quake 4, THPS4 niebo wygląda normalnie…
moja konfiguracja - taka sama jak w podpisie, sterowniki k. graf: 94.24
Czy wiecie co może być tego przyczyną ?
spróbuj od nowa zainstalować sterowniki i dritexa,a karty nie podkręcałeś :twisted:
Agaton
(Agatonster)
7 Czerwiec 2007 18:02
Korpirkor
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Matt_at
(Matt_at)
7 Czerwiec 2007 18:44
no jak dla mnie wina sterowników
QUICKSILVER1942:
dritexa
cos nie tak z Twoja angielszczyzna :roll:
Korpirkor
(Korpirkor)
8 Czerwiec 2007 13:57
Przeinstalowałem cały system, następnie sterowniki 94.24, potem directx_jun2007_redist.
Niestety problem dalej występuje
Dodam, że instalując grę z tych samych nośników na innym komputerze (starszym) wszystko jest jak należy…
Matt_at
(Matt_at)
8 Czerwiec 2007 15:05
to może być coś z karta sprawdż ją u kogoś
Korpirkor
(Korpirkor)
14 Czerwiec 2007 12:44
Poczytałem sobie troche fora i okazało się, że są to znane problemy z tymi grami…
W NWN2 wystarczy wcisnąć “~” i wpisac “sky”, chociaż nie rozwiązuje to problemu całkowicie.
W Stalkerze niby problem rozwiązują sterowniki do kart mobilnych (97 coś) ale przy nich zawiesza mi się komputer…
Pozdrawiam !
Złączono Posta : 16.09.2007 (Nie) 14:56
Nareszcie udało mi się zrobić tak, aby niebo w NEVERWINTER NIGHTS 2 było takie, jak trzeba. Wystarczyło zainstalować inne sterowniki.
Dla Windows Vista x64 pomogły “XTreme-G 163.44 Vista 64bit”. Jak kogoś interesują to tu jest strona ich autora: http://www.tweakforce.com/
Pozdrawiam, Korpirkor !