Niedziałający mikrofon na sterownikach soundmax


(Esmer) #1

Witam mój problem polega na tym że nie działa mi mikrofon słychac takie brzeczenie tylko i nic więcej . Sterowniki ktore mam zainstalowane to SoundMAX integrated Digital HD audio. Kiedyś gdy instalowalem juz miałem z nimi problemy ale wtedy wystarczyło je tylko odinstalowac i komputer sam mi wykrywał takie które działały w 100% a teraz wykrywa mi takie w których nawet głosu nie ma tj. Cyfrowe urządzenie wyjściowe (SPDIF) . Dam wam tu pare screenow z ustawieniami i z moim sprzętem.

Ustawienia

Sprzęt

Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHz (9 x 200)

Pole Wartość

Właściwości urządzenia

Opis urządzenia VIA VT8237A High Definition Audio Controller

Opis urządzenia (Windows) Kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio

Pole Wartość

Właściwości urządzenia

Opis urządzenia Analog Devices AD1986A

Opis urządzenia (Windows) Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio

Typ urządzenia Audio

Typ magistrali HDAUDIO


(Agatonster) #2

uliar ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Jacek Bydgoszcz) #3

A mikrofon masz z tyłu podłączony czy do panelu przedniego?


(Esmer) #4

Z przodu próbowałem i z tyłu też bez skutku , ale z przodu są podłączone

-- Dodane 01.10.2010 (Pt) 21:03 --

Może ktoś pomoże jak zna się na tym bo ja kompletnie nic nie rozumiem


(xyzzyx) #5

http://support.microsoft.com/kb/306537/pl Może tu jakie wskazówki znajdziesz. Pozdrawiam.


(Esmer) #6

Nic nie pomogło niestety:(


(Jacek Bydgoszcz) #7

A masz zaznaczyłeś opcję Mikrofon przedniego panelu? Na zdjęciu widać, że nie masz tego zaznaczonego.


(Esmer) #8

tak zaznaczyłem ale niestety nic to nie dało


(xyzzyx) #9

Ja próbowałbym jeszcze: Użyj tego urządzenia(włącz), włączyć mikrofon przedniego panelu(piszesz że włączyłeś) i zwiększenie wydajności mikrofonu, oraz zajrzałbym do >Rozszerzenia mikrofonu<. No chyba że już to wszystko robiłeś to problem jeszcze gdzieś indziej.