Niedziałający mikrofon przy SP1


(Mkreczko) #1

Witam, jestem użytkownikiem laptopa HP Pavillon dv6500 z zainstalowanym systemem Windows Vista. Ostatnio zauważyłem, że wbudowany mikrofon przestał działać- wydaje mi się, że problem powstał w następstwie instalacji SP1. Próbowałem zainstalować najnowsze sterowniki muzyczne, jednak problem nadal występuje. Mam nadzieje, że ktoś będzie mi w stanie pomóc. Pozdrawiam. =)


(adam749) #2

Odinstaluj SP :wink: .


(Adiq117) #3

Naprawdę super rada :stuck_out_tongue:


(Mkreczko) #4

A może ktoś ma bardziej ambitną radę? Na pewno jest bardzo wielu użytkowników tego laptopa i nie wierzę, że wszyscy zrezygnują z instalacji SP1 przez niedziałający mikrofon... :stuck_out_tongue_winking_eye:


(adam749) #5

Może spróbuj wejść w Panel sterownia > Dźwięki, mowa i urządzenia audio > dźwięki i urządzenia audio > głośność urządzenia > zaawansowane > poszukaj tam mikrofon. Jak nie ma to opcje > właściwości > zobacz czy a liście jest mic jak jest to zaznacz. Podaj jeszcze jaką masz karte dźwiękową w tym celu ściągnij Everest'a i wchodzisz w komputer > podsumowanie > spisujesz Multimedia.


(sdar) #6

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.


(Mkreczko) #7

I jak, ktoś może wpadł na coś innego? Sprawdziłem to co chłopaki napisali wyżej i nie pomogło... ;/


(Cosik Ktosik) #8

Najpierw powiedz, czy wykrywa kartę dźwiękową, potem jeszcze zobacz, czy przy mikrofonie nie ma zaznaczonej opcji wycisz.


(Mkreczko) #9

Kartę muzyczną wykrywa, przy mikrofonie nie mam zaznaczonej opcji wycisz... ;< Inne porady?