Niedziałający pendrive


(Kecarg14) #1

Witam!

Mam taki problem. Mam pendrive'a Kingston USB DataTraveler 100 4096MB USB 2.0 Hi-Speed. Na poprzednim Windowsie XP działał normalnie. Niedawno kupiłem nowego Windowsa też XP i wyskakuje mi dymek że nie rozpoznano urządzenia USB.

Z góry dzięki za pomoc.


(Kabuto1378) #2

zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej? zainstaluj też SP2.


(Kecarg14) #3

Wszystko jest zainstalowane i sterowniki do płyty głównej i SP2.


(Kabuto1378) #4

może uaktywnienie wszystkich funkcji związanych z USB w Biose coś da? Pokombinuj z ustawieniem prędkości portu USB.


(Homik1983) #5

Sprawdzałeś czy system rozpoznaje Pendrive po podłączeniu do innego portu USB? Jeżeli ten komunikat otrzymujesz po podłączeniu do USB wyprowadzonego za pomocą kabla np. na przód obudowy, to spróbuj podłączyć Pendrive do portu USB znajdującego się na tylnej ściance płyty głównej.

Inne urządzenia podłączone do tego portu USB są rozpoznawane poprawnie?


(Kecarg14) #6

Podłączałem z tyłu i z przodu. Nawet kolegi wziąłem. Ale ani mój ani kolegi nie działają z tyłu i z przodu też nie. Za to u niego działają. A inne urządzenia są rozpoznawane.


(Kabuto1378) #7

mi nic nie przychodzi do głowy poza poza sprawdzeniem czy nie masz jakiegoś wirusa czy innego syfu i reinstalcją systemu operacyjnego.


(klopas) #8

w biosie wyłącz USB 2.0 ale 1.1 zostaw...


(JNJN) #9

Spróbuj tak lub tak:

viewtopic.php?t=55308

viewtopic.php?t=101306


(Kecarg14) #10

Ale przecież jak usuwam urządzenia z magistrali szeregowej to w pewnym momencie muszę usunąć myszkę i przestaje działać.